Witam
Mam takie pytanie. Czy da się "podpiąć" tel kom dowolnego operatora do PC tak aby było można
napisać SMS na klawiaturze PC a wiadomość by wychodziła i była taryfikowana z danego nr telefonu?
Nie bardzo lubię pisać cokolwiek na klawiaturze komórkowca.
Pozdrawiam
tedi.
SMS.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- tedikruk111
- 625...1249 postów
SMS.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
- Danilewicz
- 375...499 postów
Re: SMS.
Z tego co się orientuję, to nie ma z tym większego problemu. Zależy jeszcze, jaki to telefon. W przypadku Nokii wystarczy podłączyć telefon do komputera przewodem USB i zainstalować program Nokia PC Suite (w zależności od modelu instalujemy odpowiednią wersję).
Pozdrawiam!
Marcel Danilewicz
Marcel Danilewicz
-
- 375...499 postów
Niektórzy operatorzy pozwalają na wysyłanie wiadomości przez internet po zalogowaniu się na ich stronie. Oczywiście na rachunku wiadomości są liczone jako wysłane z telefonu.
Pamiętam, że niecałą dekadę temu korzystałem w ten sposób z Sony'ego Ericssona T610. Najpierw łączyłem go z komputerem za pomocą IrDA, potem kupiłem moduł Bluetooth na USB. Bardzo wygodne rozwiązanie, zwłaszcza w okresie świąt, gdy trzeba było wysłać sporo SMS-ów z życzeniami. Służył do tego freeware'owy program napisany przez samych użytkowników. Istniała też jakaś oficjalna aplikacja, jednak ustępowała mu pod względem jakości.
Potem miałem Nokię 6630 i przez chwilę korzystałem z (nieco ociężałego) Nokia Mobile Suite, czy jak to się nazywało.
Nie mam pojęcia jak to wygląda teraz. Odkąd zacząłem używać smartfonów (z pełnymi, sprzętowymi klawiaturami) przestałem odczuwać potrzebę pisania SMS-ów na komputerze. Potem prawie całkowicie przerzuciłem się na komunikację internetową z poziomu telefonu.
Potem miałem Nokię 6630 i przez chwilę korzystałem z (nieco ociężałego) Nokia Mobile Suite, czy jak to się nazywało.
Nie mam pojęcia jak to wygląda teraz. Odkąd zacząłem używać smartfonów (z pełnymi, sprzętowymi klawiaturami) przestałem odczuwać potrzebę pisania SMS-ów na komputerze. Potem prawie całkowicie przerzuciłem się na komunikację internetową z poziomu telefonu.