Makaron

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Makaron

Post autor: Wicker »

https://www.youtube.com/watch?v=3Ms9EnR2FBI

Jak można sprzedawać coś takiego ?
pozdrawiam,
Paweł
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Re: Makaron

Post autor: painlust »

To jeszcze nie jest takie straszne... to jest straszne:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2682175-0.html
bulabla
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: bulabla »

Zabójcze - wsadzić petarę we flaki i uciekać .
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Końcówki elementów mógł ubrać w jakieś koszulki, żeby zapobiec zwarciu w razie urwania, a tak to ujdzie. Makaron to jest tu:

Obrazek
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Niby nie najgorzej, ale problem w tym, że to nie jakiś przedziwne modowanie albo chałupnicza robota, a rzekomo "high quality product", robiony w większej ilości sztuk jak mniemam.
pozdrawiam,
Paweł
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Ja się tylko zastanawiam jak to jest, że wzmacniacz wygląda jak mój śmietnik w warsztacie lub szuflada z kablami i świetnie gra, a ja naukładam się kabelków, staram się aby nie krzyżowały się, były jak najkrótsze a wzmacniacz albo brumi albo się wzbudza, albo są jakieś inne problemy z którymi trzeba walczyć. I czym bardziej staram się aby to jakoś wyglądało to okazuje się, ze jest gorzej niż przy takiej rozpierdusze. Czasem to się załamać idzie.
orihi

Post autor: orihi »

Zapoznaj się z tematem : bad tube in guitar amplifier. Oto jeden z linków: http://www.youtube.com/watch?v=-SAMI1VI6yo

inny link : http://www.youtube.com/watch?v=KKe4ddtG_lo
orihi

Post autor: orihi »

Bez makaronu^^, montaż point to point - filmik o sztuce lampowej i jednym z artystów: http://www.youtube.com/watch?v=JP4OmvycSMM
michel51
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: michel51 »

Właśnie, zastanawiam się dlaczego tak lutowane ręcznie wzmaki nie przyjeżdżają z Chin. Przecież za takie lutowanie (części pomijam) chiński robotnik nie weżmie więcej niż 15-20$ (chyba nawet mniej), więc dlaczego wzmaki produkowane w Chinach przypominają wnętrzościami komputer a nie porządny wzmak?
Awatar użytkownika
Wicker
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Mimo wszystko taniej jest zaprojektować PCB i zrobić z tego masową produkcję niż bawić się w PTP.
pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

michel51 pisze:Właśnie, zastanawiam się dlaczego tak lutowane ręcznie wzmaki nie przyjeżdżają z Chin. Przecież za takie lutowanie (części pomijam) chiński robotnik nie weżmie więcej niż 15-20$ (chyba nawet mniej), więc dlaczego wzmaki produkowane w Chinach przypominają wnętrzościami komputer a nie porządny wzmak?
Uwielbiam takie forumowe pie......e. Chińczyk nie po to produkuje, żeby JW Pan Miszel miał świetny sprzęt za grosze, ale żeby zarobić. Jakość wprost proporcjonalna do ceny.
Może sam byś poskładał trochę PTP za 15$ od sztuki (nie licząc materiałów) skoro to taki świetny biznes?
michel51
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: michel51 »

Ha,ha. Dobre. Jak będę Chińczykiem polutuję i za połowę tej kwoty.Tylko dlaczego przy okazji przekręcasz mój ,,nick'' i tytułujesz mnie JW? Takie osobiste wycieczki, sądzisz, są tu na miejscu, o Wielce Czcigodny Therminatorze? Po prostu ten problem, dlaczego w zasadzie z Chin przyjeżdża marny towar a nie towar porządny i tani, mnie interesuje i tyle. Wicker opowiedział sensownie, chodzi wyłącznie o masowość towaru. Chociaż są już u i nas wzmacniacze KLD (sprowadza je np. JeanPaulElectronics i podobno ,,stroji'' już u nas) a nie jest to jakaś wielka firma i produkcja masowa.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

michel51 pisze:dlaczego przy okazji przekręcasz mój ,,nick''
To tylko fonetycznie z francuska...
michel51 pisze:Ha,ha. Dobre. Jak będę Chińczykiem polutuję i za połowę tej kwoty.Tylko dlaczego (...) tytułujesz mnie JW?
Jak można kogos, kto uważa się za lepszego od Chińczyka tytułować inaczej niż Jasnie Wielmożny Pan?
michel51 pisze: Po prostu ten problem, dlaczego w zasadzie z Chin przyjeżdża marny towar a nie towar porządny i tani, mnie interesuje i tyle.
Albo porządny albo tani, ile razy trzeba powtórzyć, żeby dotarło?
michel51 pisze:Chociaż są już u i nas wzmacniacze KLD (sprowadza je np. JeanPaulElectronics i podobno ,,stroji'' już u nas) a nie jest to jakaś wielka firma i produkcja masowa.
Nie skądże, to nie jest nie jest masówka... W krasnoludki też wierzysz? "Stroi": to niechybnie oznacza przykręcenie tabliczki ze swoim logiem, też pewnie sprowadzonej z ChRL.
Ostatnio zmieniony pn, 23 grudnia 2013, 22:51 przez Thereminator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Z Chin czy skadkolwiek indziej przychodzi towar taki jaki kupujacy zamowil i za ktory wytargowal cene.
KLD to akurat niestety dosc amatorska firma, t.zw. szef techniczny o bardzo podstawowe rzeczy sie na roznych forach pytal jeszcze kilka miesiecy temu.
Aparatura pomiarowa Tektronix czy Fluke tez przychodzi z Chin ale nie jest tania. Proste jak banan, nie?
Aleksander Niemand

Post autor: o-----c »

Bardak, to jest dopiero tu -
4.jpg
Ponoć to prototyp Bardzo Szanowanej Firmy. Ale wygląda jak wnętrze toj-toja.
ODPOWIEDZ