Zakup na Aukro

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Zakup na Aukro

Post autor: zagore1 »

Powiedzcie mi jak wygląda sprawa płatności za zakupy na aukro.cz?
Sprzedawca coś pisze o platności przez PayU. Jak na to kliknę to wychodzi coś po czesku o płatności między innymi przez mBank. Czyli wynika z tego, że zapłacę bez problemu przez mbank? A jaka jest prowizja mbanku za taką zagraniczną płatność?
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Samson
500...624 posty
500...624 posty

Re: Zakup na Aukro

Post autor: Samson »

Nie wiem jak to jest z Aukro.cz, ale na polskim Allegro płatność przez Payu oznacza przelanie z konta bankowego (powiązanego z kontem na Allegro) do systemu Payu sprzedającego. Sprzedający może potem przelać te pieniądze na swoje konto w banku. W Polsce tak to działa. A jak jest z przelewem zagranicznym to nie wiem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Zakup na Aukro

Post autor: tszczesn »

Alan.Z pisze:Nie wiem jak to jest z Aukro.cz, ale na polskim Allegro płatność przez Payu oznacza przelanie z konta bankowego (powiązanego z kontem na Allegro) do systemu Payu sprzedającego. Sprzedający może potem przelać te pieniądze na swoje konto w banku. W Polsce tak to działa. A jak jest z przelewem zagranicznym to nie wiem. Pozdrawiam.
Zapewne podobnie. Tak samo działa PayPal i inni pośrednicy. Generalnie jak masz opcję płacenia na zagranicznej aukcji PayPalem, PayU lub czymś podobnym to miłe, bo jest to najtańsza opcja, przelewy zagraniczne są drogie, zwłaszcza przy małych sumach.
ODPOWIEDZ