Witam! Dawno temu założyłem konto na youtube. Wkleiłem tam sporo filmików, mój nick to kargulek85. Po popierniczonych zmianach i połączeniach google+youtube+picasaweb wszystko chce być połączone z moim kontem na sq9m...u@gmail.
Nie mogę się teraz zalogować na youtubie jako kargulek85, zaraz woła i kojarz mnie z e-mailem sq9m...u@gmail.com.
Co zrobić? Jak się zalogować na stare konto youtube? Jak już się zaloguję na stare konto to powiążę już je z kontem gmail.
Przepraszam za zawracanie gitary ale strasznie minie denerwuje łączenie się tych wszystkich pierdół, przez co jest problem.
Pozdrawiam!
Konto na youtube i problem
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Konto na youtube i problem
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Konto na youtube i problem
Jakiś rok-1,5roku temu google przymusiło szantażem wszystkich użytkowników YT do założenia konta google i połączenia go z YT pod groźbą braku dostępu do konta YT jeśli się tego nie zrobi.
Spróbuj jako login wpisać mail na jaki zarejestrowałeś konto a jako hasło wpisz hasło, które służyło do logowania na login kargulek85. Jeśli nie zadziała, to musisz spróbować skontaktować się z google/yt mailowo i zgłosić problem. Może tamtejsi "geniusze" od kolejnych coraz bardziej poronionych zmian na tym portalu coś na to poradzą.
EDIT. Nie doczytałem - skoro masz konto na Google i możesz się zalogować, to przy logowaniu do yt wybierz tę proponowana opcję skojarzenia konta z mailem, wówczas loginem do YT stanie się adres mailowy. Później można sobie zmienić skojarzenie na inny adres mailowy(a tym samym zmienić login), a przynajmniej wcześniej można było, bo sam skorzystałem z tej opcji. Nie wiem co za debili tam zatrudniają, ale potrafią takimi działaniami skutecznie zniechęcić do korzystania z ich usług.
Spróbuj jako login wpisać mail na jaki zarejestrowałeś konto a jako hasło wpisz hasło, które służyło do logowania na login kargulek85. Jeśli nie zadziała, to musisz spróbować skontaktować się z google/yt mailowo i zgłosić problem. Może tamtejsi "geniusze" od kolejnych coraz bardziej poronionych zmian na tym portalu coś na to poradzą.
EDIT. Nie doczytałem - skoro masz konto na Google i możesz się zalogować, to przy logowaniu do yt wybierz tę proponowana opcję skojarzenia konta z mailem, wówczas loginem do YT stanie się adres mailowy. Później można sobie zmienić skojarzenie na inny adres mailowy(a tym samym zmienić login), a przynajmniej wcześniej można było, bo sam skorzystałem z tej opcji. Nie wiem co za debili tam zatrudniają, ale potrafią takimi działaniami skutecznie zniechęcić do korzystania z ich usług.
Ostatnio zmieniony ndz, 27 października 2013, 14:20 przez Thereminator, łącznie zmieniany 1 raz.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- ciasteczkowypotwor
- 500...624 posty
- Kontakt:
Ja je połączyłem, ale pozostawiłem nazwę wyświetlaną taką jakie miałem loginy. Po zalogowaniu na meila, czy to na stary login, mogę przełączyć konto. A zawartość pozostaje przypisana do starego konta.
Zapraszam po serwisówki:
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Udało się koledzy, zrobiłem jak radziliście. Zalogowałem się na stary e-mail i skojarzyłem konto google z YT 
Dziękuję za porady!
Teraz muszę jeszcze w tym chaosie odnaleźć opcję zmiany adresu e-mail z poprzedniego na obecny.
Cześć!

Dziękuję za porady!
Teraz muszę jeszcze w tym chaosie odnaleźć opcję zmiany adresu e-mail z poprzedniego na obecny.
Cześć!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Po zalogowaniu po prawej stronie masz panel użytkownika, a nim opcję Ustawienia. Po wejściu w ustawienia po lewej pod logiem YT masz panel Ustawienia konta i czwarta od góry opcja w kolumnie dotyczy ustawień emaila.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.