Poszukuję informacji na temat tego cuda z lat 70-tych, chodzi w tym po4 sztEL34 i 2 ECC83 na kanał bo to jest stereo a napis to nie moja robota ,lecz wytwórcy. Sprzedający mi powiedział , że ma on 100W na kanał. Jest on w aluminiowej obudowie zamkniętej o wymiarach 55x35x16 i ciężkie jak cholera.Co do gry to po małej reanimacji gra ,,malinowo" i na głośnikach Tonsilu GDN38/200 w obudowie tubowej bo kiedyś takie zrobiłem ale sprzedałem to grało tak że nogawki od spodni łopotały . Pomóżcie Mariusz.
Witam
To fatalnie, że nie ma fotki. Szukałem w swoich "archiwach" i nic takiego nie znalazłem. Czy konstrukcja wygląda na "samoróbkę" czy coś fabrycznego. Wiele "bardzomałoseryjnych" konstrukcji z czterema EL34 okazuje się być mutacją wzmacniacza typu BIS.
No... musiałby być nieźle przerobiony ten BISior, by się dwa kanały w to zmieściły ) Poza tym na Elektrodzie ktoś dorwał AFAIR "101-ke" i przerabial na gitarowy.
Konstrukcja to nie samoróbka lecz masowa produkcja .
Co do mutacji BISa to chyba nie bo mam BISa z tam trafo wyjściowe ma około 10cm kw. a w ASie ma około 19 cm kw. rdrzeń EI a w zasilaczu 25cm kw. potwornie ciężki no i to gra zabójczo.
POZDRAWIAM ; MARIUSZ
Fotki jak pisałem wcześniej nie mam a co do przedwzmacniacza to jedna
ecc83 jest sterująca stopniem mocy i druga jako wzmacniacz oporowy.
Czułość około 200mV.