Końcówka 2x50W na 6P3S-E
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Re: Końcówka 2x50W na 6P3S-E
No niezłe bydle! Jest moc. Co do rezystora to na wolumenie znajdziesz na stoisku kolesia z rezystory.net 

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Spoko, kupiłem w zwykłym sklepie za 1,5PLN. Do tej pory nie wiem jaki prąd spoczynkowy ustawić. Zacznę chyba od 35mA (w katodzie) per lampa.
Udało mi się jeden kanał odpalić. Na tę chwilę tylko na generatorze. Mam problem z drugim kanałem, a właściwie z jego inwerterem. Będę walczył dalej ale to już jutro. W kanale odpalonym prąd spoczynkowy ustawiony jest dość niski. Niecałe 30mA per lampa w katodzie. Zero, brumu czy szumu. Dopóki nie podpiąłem generatora myślałem, że nie działa.
EDIT:
Drugi kanał też już działa. Nie da się go wyciszyć do końca, widać poziomy sygnałów z invertera nie są takie same. Zostało mi tylko ustawić jednakowy bias.
EDIT:
Drugi kanał też już działa. Nie da się go wyciszyć do końca, widać poziomy sygnałów z invertera nie są takie same. Zostało mi tylko ustawić jednakowy bias.
Nagrałem filmik z wstępnego testu, ale muszę obciąć w nim początek. Znacie jakiś prosty program w którym mógłbym pozbyć się kilku pierwszych sekund filmu zanim wrzucę go na youtube? Film jest w mp4.
Witam, polecam Avidemux 

Podrzucam ostateczny schemat. Filmik podrzucę jak obrobię, ale na razie nie mam czasu. Może jutro.
Ponieważ wspomniany Avidemux wieszał mi się, a windowsowy Movie Maker nie chciał mi czytać mojej mp4 to wrzuciłem filmik bez obróbki czyli z uwagami szwagra odnośnie brzmienia paki.
http://www.youtube.com/watch?v=k5Q2WZM4huI
Nagrane smartfonem Samsung Galaxy Ace 2
http://www.youtube.com/watch?v=k5Q2WZM4huI
Nagrane smartfonem Samsung Galaxy Ace 2
A co to za wiosło diy? Może źle widze ale główka wygląda mi na kramerową pointy.
'All the stars in the north are dead now.'
Dobrze widzisz gryf i flojd od Kramera Neptuna. Ponieważ neptun ma martwą brzmieniowo dechę, więc deska jest DIY - 3 dechy: srodek na pewno dąb a boki chyba lipa, ale głowy nie dam. Cała elektryka jest inna niż w neptunie. Siedzą tam 2HB ale teraz nie podam jakie, ale coś markowego (DM lub SD).
Podam jak pomierzę, ale A jakieś 450V; B jakieś 350V a C nie mierzyłem, ale podejrzewam że sporo poniżej 450V.
EDIT
Pomierzyłem. A=460V; B=345V; C=320V oczywiście wzmacniacz bez wysterowania czyli zasilacz obciążony tylko prądami spoczynkowymi (32mA na lampę - mierzone w katodzie czyli Ia+Ig2).
EDIT
Pomierzyłem. A=460V; B=345V; C=320V oczywiście wzmacniacz bez wysterowania czyli zasilacz obciążony tylko prądami spoczynkowymi (32mA na lampę - mierzone w katodzie czyli Ia+Ig2).
Witam.
Painlust a ja mam pytanie całkiem z innej beczki ,mianowicie jaką czułość ma ta końcówka,tzn jakie napięcie trzeba podać wy wysterować tą końcówkę ,tak by grała czysto bez zniekształceń i na maksa
. Nie szumi ci ona ?.
Pozdrawiam.
Painlust a ja mam pytanie całkiem z innej beczki ,mianowicie jaką czułość ma ta końcówka,tzn jakie napięcie trzeba podać wy wysterować tą końcówkę ,tak by grała czysto bez zniekształceń i na maksa

Pozdrawiam.
Nia szumi. Nawet rozkręcona na maxa ze zwartymi wejściami do masy oczywiście. Na filmie jest ona rozkręcona na max, ale potencjometr wolume w JMP-1 jest rozkręcony chyba na połowę albo i tego nie. W domu nie daliśmy rady rozkręcić na więcej. Szwagier robi sobie salę prób w starym budynku gospodarczym ale bedzie ona gotowa dopiero w następnym roku. Dopiero wtedy zobaczymy pełne możliwości końcówki. Nie mam niestety żadnych innych znajomych którzy by używali preampów szczególnie stereofonicznych, więc sprawdzenie tego powerampa w 100% w tym momencie jest niemożliwe.
O, chyba skądś kojarze TS, dobrze myśle?
'All the stars in the north are dead now.'