Natawis Cezar
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Re:
A skąd to cudo wytrzasnąłeś? Ja kiedyś mogłem kupić na Kole, ale jednak Telegrafia to nie Kosmos...OTLamp pisze:Ale to już się praktycznie nie różni, choć to nie K89Czujnik pisze:Kiedy się dokładnie przyjrzeć, to jednak sporo różni się od owego Kosmosa.
-
- 625...1249 postów
Re: Natawis Cezar
Nawiążę tutaj do odbiornika Kosmos K89A - przy kupnie innego odbiornika okazało się, że tylna ścianka jest jakby z tego odbiornika. Jak jednak interpretować napis z nazwą austriackiej firmy Zerdik? Opisy na ściance są po polsku.
Załączam zdjęcie tabliczki.
Załączam zdjęcie tabliczki.
-
- 3125...6249 postów
Jak znajdę fotkę Teleco C26,to tu też dołączę.
Z rocznika 1939.
Pozdrawiam Wszystkich.
Z rocznika 1939.
Pozdrawiam Wszystkich.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Może z jakiegoś powodu Kosmos miał dostęp do dokumentacji jednego modelu firmy Zerdik? Tylko co mogło łączyć Philipsa z ta firmą?Piotrek J. pisze:Nawiążę tutaj do odbiornika Kosmos K89A - przy kupnie innego odbiornika okazało się, że tylna ścianka jest jakby z tego odbiornika. Jak jednak interpretować napis z nazwą austriackiej firmy Zerdik? Opisy na ściance są po polsku.
No wprost uczta dla oczu!Wielkie dzieki.
Przy okazji zapraszam kolegów do Płocka do Muzeum Secesji i Art Deco.Niestety radiodbiorników nie mają!Ale i tak warto.Przy sposobności informuję Was że secesja skończyła sie w zasadzie znacznie wcześniej zanim na rynku pojawiły się nasze ukochane pudełka więc skrzynia secesyjna to rarytas byłby.Owszem trafiało mi sie widzieć wpływy ale czystej secesji to juz nie.Chyba Belgowie i Francuzi próbowali nawiązać do tego stylu.
Pozdrawiam Tomasz
Przy okazji zapraszam kolegów do Płocka do Muzeum Secesji i Art Deco.Niestety radiodbiorników nie mają!Ale i tak warto.Przy sposobności informuję Was że secesja skończyła sie w zasadzie znacznie wcześniej zanim na rynku pojawiły się nasze ukochane pudełka więc skrzynia secesyjna to rarytas byłby.Owszem trafiało mi sie widzieć wpływy ale czystej secesji to juz nie.Chyba Belgowie i Francuzi próbowali nawiązać do tego stylu.
Pozdrawiam Tomasz