Końcówka 2x50W na 6P3S-E
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Re: Końcówka 2x50W na 6P3S-E
Wydaje mi sie, ze 50uF tam wystarczy do filtracji wiec mozesz dorzucic drugie 100uF jesli masz i wsio bedzie ok. Duze kondensatory filtrujace sa wazne dla stopni przedwzmacniacza -- tutaj mowimy o koncowce przeciez 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
A pewnie nie zauważyłeś, ale drugi już się tam nie zmieści fizycznie. Kupię chyba 100uF/450V.
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Teoretycznie to nie wiem, ale praktycznie we wzmacniaczu Krank RevJr lampy są "dość" bliskopainlust pisze:Nigdy nie zgłębiałem tego tematu ani nigdy nie była mi potrzebna informacja na ten temat: Jaka powinna być minimalna odległość pomiędzy bańkami lamp mocy we wzmacniaczu w którym 4 lampy mocy umieszczone nie są w linii prostej ale po rogach kwadratu? Muszę upchać najciaśniej jak się da.

Fakt... U mnie są dalej ale końcówka jest rackowa i gorzej w niej z wentylacją, ale to dobrze że można tak blisko montować lampki.
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Nie wiem, czy można, ale montująpainlust pisze:Fakt... U mnie są dalej ale końcówka jest rackowa i gorzej w niej z wentylacją, ale to dobrze że można tak blisko montować lampki.

Według Anatolija Lisowskiego 8 mm to minimalna odległość jaką powinno się stosować: http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... tubes.html
Podrzucam zdjęcie układu biasu. Reguluje napięcie pomiędzy 50-63V oczywiście ujemnego i niestety ale nie są to chyba optymalne wartości. Zrobię chyba jakiś dodatkowy dzielnik aby zmniejszyć napięcie. Szkoda że nie kupiłem potencjometrów 22k ale może jeszcze kupie.
- Danilewicz
- 375...499 postów
Gdzie można kupić takie oczka lutownicze, jakich kolega używa? I jak się je montuje, na nity?
Pozdrawiam!
Marcel Danilewicz
Marcel Danilewicz
Ja oczka mam z zapasów. Tam gdzie je kupiłem już dostać ich nie można. Oczka z otworem 3mm montuje nitami zrywalnymi, a oczka z otworem 2,5mm na sruby.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Ja biorę u tego Pana, nie ma z niczym problemów.
http://allegro.pl/koncowka-kolek-lutown ... 38382.html
Możesz też zapytać o inne rodzaje, bo nie wszystko ma wystawione.
http://allegro.pl/koncowka-kolek-lutown ... 38382.html
Możesz też zapytać o inne rodzaje, bo nie wszystko ma wystawione.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Pierwsza przymiarka. Niestety okazało się że elektrolity będę musiał wymienić na niższe...
Tam jeszcze nic nie ma... nie ma co fotografować.