Mam pytanko Ile można dać za radio Elektrit Kordial Z orginał z pełną dokumentacją ( gwarancja ,rachunek zakupu)?
Mam możliwość kupna ,ale trochę cena..... mnie skutecznie hamuje
Proszę o opinie...
Mam pytanko Ile można dać za radio Elektrit Kordial Z orginał z pełną dokumentacją ( gwarancja ,rachunek zakupu)?
Mam możliwość kupna ,ale trochę cena..... mnie skutecznie hamuje
Proszę o opinie...
He, he na pewno nie 3500zł ( tablica 2-2,5 to chyba góra!?
Jest mój trochę dużo dałem 2750 zł....ale radio ma wsztstkie dokumenty potwierdzające jego pochodzenie ....Samo radio jest 100% orginalny nic nie grzebane,ba nawet lampy prawdopodobnie są oryginalne (mają napisy ELEKTRIT mam również na te lampy gwarancję)
Do radia dostałem : orginalną kartę gwarancyjną na aparat kordial, kartę gwarancyjną na lampy firmy Tungstam i takie tam są, radiofoniczną kartę rejestracyjną aparatu bezterminowa,rachunek zakupu aparatura kwotę 280 zł z dnia 21 grudnia 1938r wraz z układem ratalnym 8 rat po 20 zł ( radio nie zostało spłacone do końca ) ostatnia wpłacona w dniu 31 .08.1939r przed dzień wybuch wojny ...dodam że radio kupiłem od wnuków niezyjącego właściciela czyli z pierwszej ręki.....
arwiecz pisze:wypada jeszcze zapłacić ostatnią ratę .
No mam nadzieję,że Kolega wywiąże się z obowiązku i uiści zaległą ratę razem z odsetkami. W końcu spadkobierca Elektrita nadal działa w Polsce ( chyba we Wrocławiu)
Witam ...
Dochodzę do końcówki odbudowy Kordiala i chciałem aby koledzy ocenili moją pracę...przesyłam parę fotek .
Poszukuję również kopi skali ,bo ona teraz najbardziej szpeci.Radio całe w orginale z nową politurą,lampy też z logo elektrita (z gwarancją )jedynie materiału nie dało się uratować rozpadł się ....w radiu brak jeszcze głośnika ,jest w trakcie ....
Zdjęcia nie najlepsze ..z telefonu na żywo znacznie lepiej.
Taaak...trochę godzin trzeba poświęcić ale satysfakcja z efektu pracy rekompensuje poświęcony czas.
Trafo tylko odnowione nie było potrzeby przewijać.
Bedzie to .....na razie ....najcenniejsza perełka w mojej kolekcji ..ze względu na dokumentację.
Dzięki za opinie..
Ogrom pracy. Dla mnie jednak dobry stary duch tego radia został zamordowany pastą polerską.
A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl
Adar0 pisze:Taaak...trochę godzin trzeba poświęcić ale satysfakcja z efektu pracy rekompensuje poświęcony czas.
Trafo tylko odnowione nie było potrzeby przewijać.
Bedzie to .....na razie ....najcenniejsza perełka w mojej kolekcji ..ze względu na dokumentację.
Dzięki za opinie..
A mnie się podoba taki ultra wysoki połyk Co kto lubi.
Bardzo podziwiam szczegółowość kolegi, nawet elementy aluminiowe wyglądają jak nówki, ogólnie radyjko wygląda jak ze sklepu
Rozumiem że funkcjonuje lub niedługo będzie?