Bright!
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Re: Bright!
Ciąg dalszy projektu.
Tym razem wersja o powiększonej mocy, bez sprzężenia zwrotnego, z lampami ECC88 i odrobiną złota tu i ówdzie.
Tym razem wersja o powiększonej mocy, bez sprzężenia zwrotnego, z lampami ECC88 i odrobiną złota tu i ówdzie.
Ładne i schludnie
To mi się podoba.
Oczywiście masz świadomość, że radiator w tej pozycji ma znacznie gorsze warunki do odprowadzania ciepła.
Zresztą z tego co widzę, to nie będą tracone megawaty...

To mi się podoba.
Oczywiście masz świadomość, że radiator w tej pozycji ma znacznie gorsze warunki do odprowadzania ciepła.
Zresztą z tego co widzę, to nie będą tracone megawaty...
Ściąga: Ω µ Π φ α β ε ω 

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Ale milej sie go dotyka i lepiej wygląda.isophon pisze:Oczywiście masz świadomość, że radiator w tej pozycji ma znacznie gorsze warunki do odprowadzania ciepła.
Dziś wzmacniacz ze zdjęć pograł ponad godzinę pełną mocą (z generatora w rezystor, nie płytę z muzyką) i można go było cały czas bez obaw dotykać.
- krzem3
- 1250...1874 posty
Pozostało jeszcze sporo miejsca w obudowie,można pomyśleć w przyszłości o przetworniku C/A z wejściami USB,coaxial,czy optical.
krzem3
krzem3
b.dobry pomysł.........krzem3 pisze:Pozostało jeszcze sporo miejsca w obudowie,można pomyśleć w przyszłości o przetworniku C/A z wejściami USB,coaxial,czy optical.
krzem3
Ciekawe,że właśnie dzisiaj o tym myślałem..
Jeszcze tylko pre-amp gramofonowy dodać taki dobry.....
I komplet gotowy....
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
W następnej serii głównym punktem programu będzie przedwzmacniacz z wejściem gramofonowym i symetrycznym wyjściem XLR. Nad wejściem cyfrowym się jeszcze zastanawiam.djivo pisze:Jeszcze tylko pre-amp gramofonowy dodać taki dobry.....
- AndrzejJ
- 1250...1874 posty
Piotrze, aż tak dobrze schodzą? Jeśli tak to gratulacje!
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Nie narzekam, chyba że na brak wolnego czasuAndrzejJ pisze:Piotrze, aż tak dobrze schodzą? Jeśli tak to gratulacje!

Kolejna odsłona, wzmacniacz mocy z lampami 6N1P-W, czyli wersja standardowa.
-
- 2500...3124 posty
Ładny design
Można wiedzieć, gdzie zamawiasz obudowy?

Piotr Ile kosztuje gotowy taki instrument możesz odpowiedzieć mi na priva - jeśli nie masz ochoty ujawniać kwoty.
Pozdrawiam.
Upraszam o choćby śladową interpunkcję. [P.]
Pozdrawiam.
Upraszam o choćby śladową interpunkcję. [P.]
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
-
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Można policzyć sobie jesli chcemy zbudować z gotowych modułów Piotra:)
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5077112
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5077112
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Dziękuję. Można powiedzieć, że robię sam, bo praktycznie każda czynność jest wykonywana w innym miejscu. Materiał, cięcie i gięcie, wiercenie, szczotkowanie, anodowanie, nitowanie...Einherjer pisze:Ładny designMożna wiedzieć, gdzie zamawiasz obudowy?
Rzeczywiście przy 6N6P był problem, dlatego zrezygnowałem z tej lampy, natomiast przy mniejszych lampach nagrzewanie jest znikome.AZ12 pisze:Czy nie nagrzewają się zbyt mocno elementy wokół lamp?
Wszystko jest jawne, nic nie jest ukryte:djivo pisze:Piotr Ile kosztuje gotowy taki instrument możesz odpowiedzieć mi na priva - jeśli nie masz ochoty ujawniać kwoty.
Pozdrawiam.
http://www.haiku-audio.pl/cennik

Na koniec jeszcze widok od strony gniazdek, bo ostatnimi czasy nieco się pozmieniało w tej materii.