WWW.TRIODA
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: WWW.TRIODA
Będą- następna okrągła rocznica już za 10 lat 

-
- 500...624 posty
Jeszcze aż tak wiele czasu nie minęło od rocznicy, a ja mam taką propozycję. Moje kuzynostwo rozpoczeło biznes koszulkowy, i może wydrukować trochę tych znaczków na koszulkach.
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Niestety, życie ma wobec mnie inne plany....były ważniejsze sprawy: http://mnd.pl/forum/index.php#1Thereminator pisze:Wczoraj w południe "Triodzie" stuknęło 10lat, a o znaczkach cisza...
Może jednak uda mi się w końcu wrócić do rzeczywistości, to znaczki jeszcze się pojawią

Pozdrawiam
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Jado.
Witam.Panie Kolego życzę Panu szczęśliwego finału. A w konsekwencji /tak sądzę / przygotowania "uniwersalnego" projektu znaczka na tą 10-tą i kolejne w przyszłości , okrągłe rocznice .Jado pisze:Niestety, życie ma wobec mnie inne plany....były ważniejsze sprawy: http://mnd.pl/forum/index.php#1Thereminator pisze:Wczoraj w południe "Triodzie" stuknęło 10lat, a o znaczkach cisza...
Może jednak uda mi się w końcu wrócić do rzeczywistości, to znaczki jeszcze się pojawią
Pozdrawiam
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Dzięki!,
Miejmy nadzieję.
Miejmy nadzieję.
Pozdrawiam
Jado.
Jado.
-
- 500...624 posty
Jado, mam do Ciebie pytanie- zastrzegasz sobie prawa autorskie do swoich obrazków? Bo chciałbym użyć jednego z nich...
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Witam,
Jeżeli nie do znaczków, a koszulek, to możesz ich użyć - ja rezerwuję sobie wyłączność na znaczki metalowe z tymi wzorami.
BTW: prawo autorskie o ile się nie mylę, automatycznie działa z chwilą powstania pracy autorskiej.
Pozdrawiam.
Jeżeli nie do znaczków, a koszulek, to możesz ich użyć - ja rezerwuję sobie wyłączność na znaczki metalowe z tymi wzorami.
BTW: prawo autorskie o ile się nie mylę, automatycznie działa z chwilą powstania pracy autorskiej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Jado.
Jado.
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Witam ponownie 
Ponieważ będę zamawiał folie do płytek drukowanych w naświetlarni, a im większy pakiet, tym więcej spraw się za jednym razem załatwia, to przypomniało mi się, że wciąż czekają na realizację znaczki triodowe
Zrobiłem dwa ostateczne wzory. Oto one:
Wielkość byłaby ok 20mm.
Ale dwa wzory znaczka, to też mało, żeby wypełnić folię A4.
Pomyślałem, że można by zrobić trochę napisów np. na przody, tyły i inne części wzmacniaczy lub innych urządzeń
Oto kilka przykładowych wizualizacji - jedne w negatywie inne w pozytywie:
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły/potrzeby na emblematy, loga czy coś w tym stylu, to piszcie - mogę jeszcze coś do arkusza dodać, zanim zacznę zabawę z naświetlarnią

Ponieważ będę zamawiał folie do płytek drukowanych w naświetlarni, a im większy pakiet, tym więcej spraw się za jednym razem załatwia, to przypomniało mi się, że wciąż czekają na realizację znaczki triodowe

Zrobiłem dwa ostateczne wzory. Oto one:
Wielkość byłaby ok 20mm.
Ale dwa wzory znaczka, to też mało, żeby wypełnić folię A4.
Pomyślałem, że można by zrobić trochę napisów np. na przody, tyły i inne części wzmacniaczy lub innych urządzeń

Oto kilka przykładowych wizualizacji - jedne w negatywie inne w pozytywie:
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły/potrzeby na emblematy, loga czy coś w tym stylu, to piszcie - mogę jeszcze coś do arkusza dodać, zanim zacznę zabawę z naświetlarnią

Pozdrawiam
Jado.
Jado.
- romanradio
- 1250...1874 posty
a ja już myślałem,że sprawa poszła "w odstawkę"Obie wersje są OK!
powodzenia!
Roman
powodzenia!
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Przyznam, że patrzę tak na te znaczki i nie jestem w stanie wybrać, który bardziej mi się podoba. Oba przypadły mi do gustu
.
Co do propozycji to może jakieś oznaczenie gniazda sieciowego, gniazd wejściowych i głośnikowych. Niestety nie mam talentów graficznych więc nie mogę zaproponować jak powinny wyglądać
. Powinny być, tak jak te pokazane w stylu retro.
Oczywiście czekam w kolejce na znaczki forumowe
.

Co do propozycji to może jakieś oznaczenie gniazda sieciowego, gniazd wejściowych i głośnikowych. Niestety nie mam talentów graficznych więc nie mogę zaproponować jak powinny wyglądać

Oczywiście czekam w kolejce na znaczki forumowe

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Wykombinowałem jeszcze coś o takim kształcie - bardziej retro:
W sumie niezła zabawa, ale trochę czasu pochłania....
Największą przeszkodą jest dobre poznanie funkcji inkscape'a - czasami trzeba się nieźle nabawić, żeby dojść "jak to zrobić"
W sumie niezła zabawa, ale trochę czasu pochłania....
Największą przeszkodą jest dobre poznanie funkcji inkscape'a - czasami trzeba się nieźle nabawić, żeby dojść "jak to zrobić"

Pozdrawiam
Jado.
Jado.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Mnie osobiscie podoba sie bardziej wersja druga znaczka
Jestem na tak -- w sumie zupelnie zapomnialem o tej inicjatywie... 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Orkagłe znacznki "trioda".
Lepszy bo spójny jest górny . Dolny - środek jest już "nowoczesny" i użyta czcionka nie pasuje do niego.
Styl tego negatywowego środka za bardzo się kojarzy z obecnym stylem UI Metropolis (kafelki Win8) - i nowym "tryndem" stylistyki ikon z tym UI związanych.
Lepszy bo spójny jest górny . Dolny - środek jest już "nowoczesny" i użyta czcionka nie pasuje do niego.
Styl tego negatywowego środka za bardzo się kojarzy z obecnym stylem UI Metropolis (kafelki Win8) - i nowym "tryndem" stylistyki ikon z tym UI związanych.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
De gustibus non est disputandum
Czy lepszy czy gorszy jest zatem co najwyzej kwestia dyskusyjna
Czy lepszy czy gorszy jest zatem co najwyzej kwestia dyskusyjna

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
- akordeonista
- 500...624 posty
Szczególnie w przypadku przeróbki motta autorstwa (chyba?) Edwarda Dziewońskiego:TooL46_2 pisze:De gustibus non est disputandum
Czy lepszy czy gorszy jest zatem co najwyżej kwestia dyskusyjna
"Debiustibus... etc"

Pytanie: kiedy i gdzie, dlaczego tak długo i dlaczego tak daleko

Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.