Otóż zmontowałem przedwzmacniacz lampowy na dwóch duotriodach ECC88 (ten z kitu AVT). Jako, że nazbierałem trochę "złomu" lampowego (transformatory głośnikowe, lampy, trafa zasilające) chciałbym zbudować drugą lampową konstrukcję w moim życiu - prosty wzmacniacz głośnikowy mono w celu poćwiczenia i nauczenia się czegoś przed ambitniejszym projektem. W internecie jest pełno schematów wzmacniaczy SE na EL84, wybrałem ten z audiotonu, jako że jest sprawdzoną konstrukcją. Mając jednak złożony już przedwzmacniacz, doszedłem do wniosku, że skoro mono głośnikowiec po złożeniu i tak zostanie rozebrany (lub drastycznie przerobiony), to nie ma sensu go komplikować. Chciałbym więc zastosować gotowy przedwzmacniacz. Tutaj pojawia się pytanie: czy 2xECC88 "nie pogryzą się" z EL84? W pierwotnym projekcie w stopniu wejściowym siedziała jedna ECC83, czy dwie ECC88 z regulacją sygnału na wyjściu nie przesterują lampy końcowej?
Dodaję na szybko sklejony schemat jakby to miało wyglądać, proszę o napisanie czy taki układ w ogóle ma prawo działać.

P.S. Wybaczcie takie głupie pytania, dopiero zaczynam przygodę z lampami.