chciałem się pochwalić pierwszym wykonanym przeze mnie wzmacniaczem lampowym. Jak w temacie jest to VOX AC4, konstrukcja PCB. Większość części z odzysku, w tym tylni panel.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
O przepustach wiem, ale stwierdziłem że nie ma tutaj potrzeby ich stosować.Razor89 pisze:Całkiem nieźle jak na początekMam kilka uwag na przyszłość. Warto dawać gumowe przepust na otwory z przewodami. Końcówkę mocy tego typu łatwiej jest zbudować na podstawce ( kilka przewodów mniej). Płytkę z elementami polecam ustawić wzdłuż linii lamp ( krótsze połączenia pomiędzy płytką, a podstawką).
Nie łatwiej było obrócić transformator sieciowy wyprowadzeniami do środka chassis jeśli wykonałeś już pod niego otwór? Nie musiałbyś wiercić otworu na przewody.
Co dokładnie masz na myśli?painlust pisze:Konstrukcja pod względem inżynieryjnym bardzo słaba, ale to typowe dla początkujących...
To wskażesz jakieś konkrety, bo taką ogólną krytykę to każdy o wszystkim może napisać. Ja jednak chciałbym się czegoś dowiedzieć i jeśli faktycznie jest coś nie tak/ niezgodnie ze sztuką, to chętnie się dowiem co i jak powinno być...painlust pisze:No i jest Kaziu z konpiZerzre cie twoja ciekawość...
Nie życzę sobie takich chamskich odzywek kol. painlust - to po pierwsze.painlust pisze:No i jest Kaziu z konpiZerzre cie twoja ciekawość...