Mesa DR - pcb

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Recon
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Kontakt:

Mesa DR - pcb

Post autor: Recon »

Hej! Ostatnimi czasy tak sobie myślę, czy by nie zrobić z czysto sportowych względów Mesy DR, jednak nie chce mi się bawić w projektowanie płytek itp, myślałem, co by kupić gotową np tutaj: http://ampclones.com/index.php?main_pag ... ducts_id=1 Nie bardzo tylko chce mi się płacić te powiedzmy 200zł + shipping. Nie znacie jakiegoś krajowego źródła takich płytek?
Pozdrawiam

Paweł K.
bulabla
375...499 postów
375...499 postów

Re: Mesa DR - pcb

Post autor: bulabla »

Do Polski transport kosztuje 50$ jak autor mi odpisał . 150zł ponad to niemała cena . Jednak już dawno chodziło mi po głowie kupienie kilku rzeczy z tej strony ;) . Ogólnie uważam , że ceny są "w miarę" 500zł za chasis z malowaniem + płytka profesjonalnie wykonana . Jestem chętny zamówić z kimś z tej strony , wiadomo cena przesyłki /2 lub więcej chętnych . Jeszcze nie w tym miesiącu ale na pewno w tym półroczu . Jeżeli ktoś chętny na taki układ to można pisać na PW .

Myślę , że nie uda się nigdzie znaleźć tych płytek , nigdzie poza Rosją - bo strona najpewniej ruska . Poza tym każdy by się bał ujawnić po kupieniu tych płytek . Po pierwsze odstrasza kałach wymierzony w krocze , po 2 ruscy hakerzy od razu zbanują stronę i wysadzą komp zdalnie w powietrze . Pudl na elektrodzie swego czasu umieścił płytki swojej mesy dr na przekaźnikach - sam kiedyś dawno temu zrobiłem coś na podobieństwo i grało . A czemu samemu nie zaprojektować ? Obawa przydźwięku i brumu ? Czy brak czasu . Dla sportu podjął bym się zaprojektowania tego , widział bym to tak :
1. preamp z zasilaczem na 1 płytce 2-stronnej
2. oddzielna płytka dla potków a potki nie 24mm - tylko 16mm alpfa pcb
3. końcówka jak w oryginale na drucie
4. lampy preampu mogły by być poza płytka pcb - w tedy projektowanie było by dużo szybsze + minimalizacja problemów z brumem/szumem
5. odwrócenie płytki czyli wejście gitary na chasis po lewej stronie

Pozdrawiam
kolawski
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: kolawski »

Czytałem kiedyś, że koszty przesyłki z USA można obniżyć, korzystając z usług firmy Polamer. Sam nigdy nie korzystałem.
Ostatnio zmieniony wt, 5 marca 2013, 22:17 przez kolawski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

bulabla pisze: Myślę , że nie uda się nigdzie znaleźć tych płytek , nigdzie poza Rosją - bo strona najpewniej ruska . Poza tym każdy by się bał ujawnić po kupieniu tych płytek . Po pierwsze odstrasza kałach wymierzony w krocze , po 2 ruscy hakerzy od razu zbanują stronę i wysadzą komp zdalnie w powietrze
Rzeczywiście - Marvel u nich kupował i już go nie ma na forum :mrgreen:
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
lukasz_t
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: lukasz_t »

Sam bym wziął, a gość nie jest ze stanów tylko swój(no 20 lat temu chociażby tak było) sosiad, z Moskwy..., a nie lepiej Uberschall-a?

Łukasz
Awatar użytkownika
Recon
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Kontakt:

Post autor: Recon »

Zdecydowanie lepiej mesę, a już najlepiej w komplecie z chassis :p jak zdobędę więcej kasy, to chyba nad tym pomyslę :P
Pozdrawiam

Paweł K.
bulabla
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: bulabla »

To jak pozbierasz kasę to możesz napisać , ja myślę coś kupić . pozdrawiam
mice.co
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: mice.co »

A jakiś dokładniejszy termin przewidujesz? Chętnie zakupiłbym chassis, jak będzie okazja. Ale gdzieś tak w maju, więc nie wiem jakby się to zgrało :P
ODPOWIEDZ