"Teletest" - tester serwisowy TV Poszukuje info
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
"Teletest" - tester serwisowy TV Poszukuje info
Mam okazje zdobyć "Teletest" - tester serwisowy TV. Może ktoś cos o tym opowiedzieć,może ktoś tego używał?
Nie ma rzeczy nie możliwych, są tylko trudne do wykonania.
UNITRA
UNITRA
-
- 2500...3124 posty
Re: "Teletest" - tester serwisowy TV Poszukuje info
Mam ale nie uzywam, generator popsuty, multimetr ok
- romanradio
- 1250...1874 posty
Witam
mam taki do dziś,był bardzo pożyteczny do regulacji TVC ,niestety ma tylko Secam.
mam taki do dziś,był bardzo pożyteczny do regulacji TVC ,niestety ma tylko Secam.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Widziałem ze z tyłu są jakieś dziwne ruskie wyjścia
Potrzebne są do tego jakieś specjalne kable?

UNITRA
UNITRA
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2069511.html
Dziwne? Koncentryczne, tyle, że mogą się różnić od "zachodnich". O ile pamiętam takie wtyczki były w komplecie z telewizorami produkcji ZSRR.
Dziwne? Koncentryczne, tyle, że mogą się różnić od "zachodnich". O ile pamiętam takie wtyczki były w komplecie z telewizorami produkcji ZSRR.
Nigdy bym nie pomyślał ze to wyjścia koncentryczne,na zdjęciach które dostałem dziwnie to wyglądało jak dla mnie. Ale teraz jest już wszystko jasne. Dziękuje bardzo za odpowiedzi 

UNITRA
UNITRA
-
- 3125...6249 postów
Typowe rabinopochodne gniazda antenowe.
Teletest" - tester serwisowy TV Poszukuje info i miernik BM
Wiatm,
Nie chce zakładać nowego tematu wiec kontynuuje ten. Dostałem info od znajomego ze ma dla mnie miernik tranzystorów TESLA BM 429,i teraz pytanie czy warto jechać po to cudo 80km w jedna stronę? Może ktoś używa taki miernik i może coś o nim powiedzieć?
Nie chce zakładać nowego tematu wiec kontynuuje ten. Dostałem info od znajomego ze ma dla mnie miernik tranzystorów TESLA BM 429,i teraz pytanie czy warto jechać po to cudo 80km w jedna stronę? Może ktoś używa taki miernik i może coś o nim powiedzieć?
UNITRA
UNITRA
-
- 3125...6249 postów
Ile to kosztuje?
- romanradio
- 1250...1874 posty
Witam
w niemal każdym współczesnym multimetrze za 20 zet masz gniazdko pomiarowe h21 tranzystora,wystarczy porównać wynik pomiaru z katalogowym ,chyba że chcesz mieć gadżet na półce-ten czeski.
w niemal każdym współczesnym multimetrze za 20 zet masz gniazdko pomiarowe h21 tranzystora,wystarczy porównać wynik pomiaru z katalogowym ,chyba że chcesz mieć gadżet na półce-ten czeski.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
Ok 70zł wydam na paliwo,wiec koszt tego urządzenia wyniesie 70zł.
UNITRA
UNITRA
-
- 1250...1874 posty
Ciekawy lampowy instrument do pomiarów parametrów tranzystorów!
I to jakich: h11...h12...h21...h22 - w trakcie edukacji przez pół roku, a może i rok cały, liczyliśmy macierze opisujące czwórnik z tranzystorem w środku, i to na suwałku logarytmicznym (!). W pracy zawodowej więcej jakoś tego nie robiłem – nie przytrafiło mi się.
Mam obudowę od niego i wskaźniki (te mniejsze) – nie wiedziałem kto (co) był dawcą. Teraz już wiem.
Gdy chodzi o moją opinię – pojechałbym po niego. To świetny początek dobrego zasilacza do lampowej działalności – twórczości.
I to jakich: h11...h12...h21...h22 - w trakcie edukacji przez pół roku, a może i rok cały, liczyliśmy macierze opisujące czwórnik z tranzystorem w środku, i to na suwałku logarytmicznym (!). W pracy zawodowej więcej jakoś tego nie robiłem – nie przytrafiło mi się.
Mam obudowę od niego i wskaźniki (te mniejsze) – nie wiedziałem kto (co) był dawcą. Teraz już wiem.
Gdy chodzi o moją opinię – pojechałbym po niego. To świetny początek dobrego zasilacza do lampowej działalności – twórczości.
Generator obrazu GTV-0/2 firmy Eltest z Gdyni pojawił się na Allegro, szkoda że cena trochę za wysoka w stosunku do możliwości urządzenia.
http://allegro.pl/generator-obrazu-do-r ... 17021.html
-
- 2500...3124 posty
Posiadam tometeor pisze:Generator obrazu GTV-0/2 firmy Eltest z Gdyni pojawił się na Allegro, szkoda że cena trochę za wysoka w stosunku do możliwości urządzenia.