TRAFO GLOSNIKOWE
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
TRAFO GLOSNIKOWE
Gdzie mozna zamowic TRF. GL o bdb cechach np. pasmo 10-40 kHz -3dB przy mocy 10-15W np. PP. Linki jakie widzialem to max 20-20kHz przy 1W obciaz!
> pasio : Czy pan Marków sprzedaje swoje transformatory i czy stwierdzenie "znacznie lepsze" zostało przez kogoś zweryfikowane pomiarowo? Odnośnie Plitrona, to faktycznie parametry podawane przez producenta są niezłe. Ciekawostką są toroidalne trafa dla układów SE:
http://www.plitron.com/Pages/Products/Audio/single.htm
http://www.plitron.com/Pages/Products/Audio/single.htm
Witam !
Nie wiem, czy sprzedaje, napisałem, że nawija.
Swego czasu zapodał On, że jego trafa przenoszą pasmo do 390 kHz.
Nie zeznał, przy jakiej mocy itd.
Najlepiej skontaktuj się z nim, chociaż być może On w Chinach jest pilnować produkcji swoich wzm. (było w Audio, albo w Super Audio).
Z tymi Plitronami SE toroidalnymi bez szczeliny to ciekawostka naukowa, trzeba Jasia zapytać, co On o tym sądzi, ale te Plitrony od lat są w ofercie.
Wątpię, aby Polak jaki zastosował te Plitrony, bo b. drogie.
Polecam artykuł twórcy tych traf....Skoro wykonał wykład w amerykańskim towarzystwie inżynierów od spraw akustycznych, to chyba nie jest oszustem, tylko solidnym naukowcem.
pzdr pasio
Nie wiem, czy sprzedaje, napisałem, że nawija.
Swego czasu zapodał On, że jego trafa przenoszą pasmo do 390 kHz.
Nie zeznał, przy jakiej mocy itd.
Najlepiej skontaktuj się z nim, chociaż być może On w Chinach jest pilnować produkcji swoich wzm. (było w Audio, albo w Super Audio).
Z tymi Plitronami SE toroidalnymi bez szczeliny to ciekawostka naukowa, trzeba Jasia zapytać, co On o tym sądzi, ale te Plitrony od lat są w ofercie.
Wątpię, aby Polak jaki zastosował te Plitrony, bo b. drogie.
Polecam artykuł twórcy tych traf....Skoro wykonał wykład w amerykańskim towarzystwie inżynierów od spraw akustycznych, to chyba nie jest oszustem, tylko solidnym naukowcem.
pzdr pasio
pipupl-owi chodziło o zakup, a nie tworzenie rankingu, stąd moje pytanie o dostępność transformatorów pana Markówa. Deklaracje o przenoszeniu częstotliwości do 390kHz, bez podania założeń i sposobu pomiaru są bezwartościowe. Jeśli zaś chodzi o ceny, to Polak też może kupić Plitrona jeśli go na to stać.