O tysiącu, to myślałem w wewnętrznym eepromie procesorka. Zewnętrzne 8PIN kostki mają po 64MB. Jeżeli będzie miejsce na, powiedzmy, cztery to wystarczy? Można by je przeszukiwać dopasowując kolejne literki wprowadzane metodą "SMSową".[/quote]Jasiu pisze: I milion da się zmieścić w EEPROMie, ale 1000 to dużo za mało. Albo baza jest maksymalnie pełna, albo nie ma sensu (przynajmniej w moim zastosowaniu).
Aaaa, zapomniałem o pamięciach szeregowych - skleroza albo przepracowanie (i dziś znowu powrót do domu o północy lub później. A byłem w pracy na 9.00...)
Jak tak to mam 2.5 Mam to stare z 1957 (taki dośc cienki biały tom z jakąś EF80 na okładce?), mam ten główny z 1960 i drugi tom z 1964 (chyba, jakoś miałem wrażenie, że to drugi tom to tego z 1960 - ma lampy nadawcze (duuuuże), klistrony, magnetroyn, detektory jądrowe i sporo półprzewodników). A, i jakoś mam wrażenie, że ten z 1957 roku nie ma więcej starych lamp, choć bardzo dokładnie ich nie porównywałem.Jasiu pisze: Oba? Są trzy :-)
1957 - bardzo dużo starych lamp;
1960 - jeden wielki niebieski tom, większość starych lamp wyrzucona. To właśnie tą wersję umieszcza Frank Phillipse na WWW. Wysłałem mu kiedyś wersję 1957, ale jakoś jeszcze się nie dobiła na szczyt listy priorytetów.
1964 - dwa duże niebieskie, ale brak na przykład stabilitronów.
Czy nie warte to nie wiem. Masz może jakąś listę? To może będziemy mogli się na coś powymieniać.Jasiu pisze:Ja bardzo mało widziałen starych lamp. Po prostu bardzo niedawno się tym zainteresowałem. Mam trochę różnistych typów używanych w aparaturze pomiarowej, nieraz rzedkich, ale dla Ciebie to pewnie "nowości" niewarte uwagi.tszczesn pisze: Albo widziałeś kiedyś REN2204? Ja tylko na zdjęciu. A RENZ2204? Nawet na zdjęciu nie widziałem. A o RENS1244 to praktycznie wszystkie katalogi milczą.
Wygląda na to, że tez :)Jasiu pisze:No to zrozumiałem wiele :D Ten z 1957 też?tszczesn pisze: BTW2. Mikołajczyk też jest dla mnie za mały :)
Chyba nie wymienisz kostek przetwornicy? Już do mnie jadą...[/quote]tszczesn pisze: No to zaraz robię rozeznanie i od razu dobiorę półprzewodniki do zasilaczy.
BTW. Dziś wieczorem pojawi się schemat zasilacza żarzenia.
Nie, został TL494, nie znalazłem lepszej kostki, a do tego łatwo go kupić.
zobacz na http://www.tme.com.pl - tam jest dużo wszystkiego, ale przetworniki 12-bitowe są drogie. Najtańsze są w wersji szeregowej.Jasiu pisze:Z jakimiś nerwowymi poszukiwaniami A/D i D/A to poczekaj, bo zadałem pytania kilku znajomym "pomiarowcom", może coś zasugerują.