ENGL Screamer 50 - wywala bezpiecznik, proszę o pomoc
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: ENGL Screamer 50 - wywala bezpiecznik, proszę o pomoc
Zapewne nie zdajesz sobie sprawy, ale machinalnym wykonywaniem poleceń niczego się nie nauczysz, bo po prostu nie wiesz jak działa wzmacniacz. Dostałbyś wzmacniacz fizycznie różny, ale elektrycznie identyczny i nie umiałbyś powtórzyć działań.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Jeżeli nie masz o takich pracach pojęcia, to lepiej nie pchaj łap bo zrobisz sobie tylko kuku niepotrzebnie.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 50...74 posty
Jestem tego zdania co koledzy przede mną - jeśli dotychczas udzielone informacje są niewystarczające to może lepiej nie brnąć dalej
Wreszcie znalazłem chwilę czasu i wymieniłem lampy mocy. Przestało wywalać bezpiecznik. Lamy "na oko" wyglądają ok, ale wiem, że tym się sugerować nie można. Wzmacniacz grał normalnie przez kilka minut, potem kanał przesterowany stracił głośność, czysty zachowuje się normalnie. Jak włączyłem go po przerwie znów oba kanały grały bez zarzutów, więc coś jest jeszcze nie tak, także szukam kogoś kto by mi doregulował ten nieszczęsny bias i przeglądną co może być przyczyną sciszania się kanału przesterowanego. Może to być wina lamp przedwzmacniacza? Kanał czysty jest cały czas ok. Czy wiecie co to może być? i jeszcze raz zapytam o kogoś z okolic Rzeszowa/podkarpacia do kogo mógłbym się zwrócić o przegląd?
pozdrawiam
pozdrawiam
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Jesli mnie pamiec nie myli to Marvel byl chyba z Zamoscia. Sprobuj sie do niego odezwac na http://marvelamps.com/en/kontakt/
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com