[etap 5] tapeta
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
[etap 5] tapeta
zawsze mi tego brakowalo.
tapeta
zdjecie przedstawia lewy kanal mojego wzmacniacza przy pracy.
zdjecie nocne - naswietlanie 30s, f4, czulosc 100.
tapeta
zdjecie przedstawia lewy kanal mojego wzmacniacza przy pracy.
zdjecie nocne - naswietlanie 30s, f4, czulosc 100.
- Załączniki
-
- tapeta.jpg (148.84 KiB) Przejrzano 455 razy
zdjecie 2
czesc,
to zdjecie jest brzydsze (dzisiaj nie moge siedziec do drugiej w nocy i czekac az w okolicznych blokach zgasna swiatla
), ale prezentuje calosc wzmacniacza - tym razem zalozylem juz gorna pokrywe (pomalowana na czarno)
pozdrowienia,
sergiusz
to zdjecie jest brzydsze (dzisiaj nie moge siedziec do drugiej w nocy i czekac az w okolicznych blokach zgasna swiatla

pozdrowienia,
sergiusz
- Załączniki
-
- calosc.jpg (168.44 KiB) Przejrzano 442 razy
:)
tak, a po lewej widac zarys mojego super highEnd stereo system (glonik samochodowy). Powyzej fragment kabla glosnikowego wykonanego z miedzi pozyskanej z Ksiezyca
Tak troche offtopic. zaczynam obliczac ksztalt obudowy do tego glosnika 

- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Niepokoją mnie te filetowe anody ELek. Nie przegrzewają się? Sprawdź im lepiej bias (eee... dla tszczesn: ujemne przedpięcie siatek sterujących
).

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
kolor
czesc,
dzieki za czujnosc - w rzeczywistosci kolor anod jest ok, to dlatego ze przy takim dlugim czasie naswietlania nawet niewielkie ilosci swiatla zaczynaja odgrywac role. Tutaj pewnie swiatlo odbija sie od szkla. Zauwaz ze utracona zostala informacja w swiatlach (nie widac faktury anody) - silne przeswietlenie - ale za to ladnie wyglada
dzieki za czujnosc - w rzeczywistosci kolor anod jest ok, to dlatego ze przy takim dlugim czasie naswietlania nawet niewielkie ilosci swiatla zaczynaja odgrywac role. Tutaj pewnie swiatlo odbija sie od szkla. Zauwaz ze utracona zostala informacja w swiatlach (nie widac faktury anody) - silne przeswietlenie - ale za to ladnie wyglada

regulacja zakonczona (?)
czesc,
poprawilem sprzezenie zwrotne - empirycznie sprawdzilem ze jest odwrotnie. Przydzwiek spadl. Dodalem 10uF w przedwzmacniaczu jak "daleko wysuniety filtr zasilacza"
Jestem zadowolony. Slysze przydzwiek wyraznie dopiero przy pelnym wysterowaniu.
Za to zaczalem slyszec nieregularne "pukniecia w glosnikach", jakby cos sie czasami wyladowywalo
Poszukiwania zabraly mi okolo 10 minut. Dobra rada dla innych poczatkujacych. Odsunac telefon komorkowy od kabli. "Pukanie" zniknelo 
W tej chwili na pierwotnym trafa glosnikowego mam 22nF. Ma byc duuzo mniej wedlug projektu, niedlugo to sprawdze - i to bedzie chyba koniec
Zastanawiam sie jeszcze nad pokrywa dolna. Orginalnie jest to kawal blachy. Wydaje mi sie ze lepiej bedzie jej nie zakladac ze wzgledu na duza temperature. Czy moze powiercic otwory i jednak zalozyc (ale takie otwory wygladaja raczej malo estetycznie) ?
poprawilem sprzezenie zwrotne - empirycznie sprawdzilem ze jest odwrotnie. Przydzwiek spadl. Dodalem 10uF w przedwzmacniaczu jak "daleko wysuniety filtr zasilacza"

Za to zaczalem slyszec nieregularne "pukniecia w glosnikach", jakby cos sie czasami wyladowywalo

W tej chwili na pierwotnym trafa glosnikowego mam 22nF. Ma byc duuzo mniej wedlug projektu, niedlugo to sprawdze - i to bedzie chyba koniec

Zastanawiam sie jeszcze nad pokrywa dolna. Orginalnie jest to kawal blachy. Wydaje mi sie ze lepiej bedzie jej nie zakladac ze wzgledu na duza temperature. Czy moze powiercic otwory i jednak zalozyc (ale takie otwory wygladaja raczej malo estetycznie) ?