Gdzie zadajecie pytania odnośnie urządzeń elektronicznych?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Gdzie zadajecie pytania odnośnie urządzeń elektronicznych?
Pytam bo na znanym portalu już niczego nie idzie się dowiedzieć.
Często wiemy, że problemem jest pierdoła, której w danym momencie nie potrafimy znaleźć.
Stąd właśnie ten wątek.
Zawsze myślałem, że Forum jak sama nazwa mówi na tego typu rzeczy pozwala, jak bardzo się myliłem.
Zapraszam do wolnej dyskusji.
Często wiemy, że problemem jest pierdoła, której w danym momencie nie potrafimy znaleźć.
Stąd właśnie ten wątek.
Zawsze myślałem, że Forum jak sama nazwa mówi na tego typu rzeczy pozwala, jak bardzo się myliłem.
Zapraszam do wolnej dyskusji.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Gdzie zadajecie pytania odnośnie urządzeń elektronicznyc
www.trioda.com
Forum miłośników lamp i retro radiotechniki
Które słowo jest dla Ciebie niezrozumiałe?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Nie wiem czy źle sformowałem pytanie ?
Czy wątek dotyczy zrozumienia ?
Czy wątek dotyczy zrozumienia ?
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
-
- 1250...1874 posty
"Pytam bo na znanym portalu już niczego nie idzie się dowiedzieć"
Odnoszę wrażenie, że tu nie można wymieniać nazwy ELEKTRODA - znanego portalu, czy coś za to grozi?
Zauważyłem, że wielu, może nawet wszyscy omijają tę nazwę.
Odnoszę wrażenie, że tu nie można wymieniać nazwy ELEKTRODA - znanego portalu, czy coś za to grozi?
Dobre spostrzeżenie ......gustaw353 pisze:"Pytam bo na znanym portalu już niczego nie idzie się dowiedzieć"

Ostatnio zmieniony pn, 22 października 2012, 16:34 przez djivo, łącznie zmieniany 1 raz.
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Nigdy na Forum Trioda nie było i nie jest zwalczane odwoływanie się do innych miejsc w Internecie.
Co więcej w dziale Ogłoszenia/Reklamy można zareklamować jakiekolwiek forum lub serwis elektroniczny np. Forum Elektroda jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę.
Jeśli ktoś odczuwa jakieś obawy to chyba w wyniku własnej autocenzury.
Ja korzystam i jestem zarejestrowany np. na:
Forum Elektroniki Praktycznej
Forum Elportalu
Forum Elektroda
Forum Auidiostereo
Forum Fachmanowe Porady
Forum Hi-Fi i Muzyka
Forum diyAudio
i kilku innych.
Zaglądam tam regularnie i np. na Elektrodzie uzyskałem ostatnio sporą pomoc w zakresie problemów na jakie napotkałem w związku z uruchamianiem "toolchaina" dla mikrokontrolera STM32F4.
Co więcej w dziale Ogłoszenia/Reklamy można zareklamować jakiekolwiek forum lub serwis elektroniczny np. Forum Elektroda jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę.
Jeśli ktoś odczuwa jakieś obawy to chyba w wyniku własnej autocenzury.
Ja korzystam i jestem zarejestrowany np. na:
Forum Elektroniki Praktycznej
Forum Elportalu
Forum Elektroda
Forum Auidiostereo
Forum Fachmanowe Porady
Forum Hi-Fi i Muzyka
Forum diyAudio
i kilku innych.
Zaglądam tam regularnie i np. na Elektrodzie uzyskałem ostatnio sporą pomoc w zakresie problemów na jakie napotkałem w związku z uruchamianiem "toolchaina" dla mikrokontrolera STM32F4.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Gustaw353, dokładnie mam takie samo odczucie.
Osobiście sądzę, że to jest po prostu traktowane jako reklama dla konkurencji. Swoją drogą osobiście uważam, że elektroda to wylęgarnia wszystkiego i wszystkich. Coś jak nasze "wspaniałe" i strasznie drogie allegro. To bardzo podobny przypadek. Można spotkać każdego typu cżłowieka. Najbadziej mnie bulwsersuje fakt, że na elektrodzie są równi i równiejsi. Sprawa moderatorów to naprawdę szeroki temat, ale sądzę, że wcale nierzadko ich opinie są bardziej ich prywatą i w jakimś stopniu osobistym zyskiem, niż naprawdę tak jak powinni się zachować uczciwie.
Mnie na przykład denerwuje, jak sprzedawca-sklep z allegro specjalnie zakłada wątek/temat na elektrodzie, po to by zachęcić innych do dyskusji, a potem nie informując wcale o tym, reklamuje siebie i produkt wskazując konkretne linki ze swojego tematu z elektrody, w swoich aukcjach na allegro. Dla mnie to szczyt bezczelności, bo to jest specjalnie i od samego początku ukartowane. Do tego jeszcze nieświadomi wcale ludzie pomagają takim niecnym celom.
W ogóle uważam, że temat elektrody to temat rzeka. Naprawdę wiele można by napisać, a zysk właściwie z tego żaden. Chyba, że się mylę, to proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam serdecznie
Osobiście sądzę, że to jest po prostu traktowane jako reklama dla konkurencji. Swoją drogą osobiście uważam, że elektroda to wylęgarnia wszystkiego i wszystkich. Coś jak nasze "wspaniałe" i strasznie drogie allegro. To bardzo podobny przypadek. Można spotkać każdego typu cżłowieka. Najbadziej mnie bulwsersuje fakt, że na elektrodzie są równi i równiejsi. Sprawa moderatorów to naprawdę szeroki temat, ale sądzę, że wcale nierzadko ich opinie są bardziej ich prywatą i w jakimś stopniu osobistym zyskiem, niż naprawdę tak jak powinni się zachować uczciwie.
Mnie na przykład denerwuje, jak sprzedawca-sklep z allegro specjalnie zakłada wątek/temat na elektrodzie, po to by zachęcić innych do dyskusji, a potem nie informując wcale o tym, reklamuje siebie i produkt wskazując konkretne linki ze swojego tematu z elektrody, w swoich aukcjach na allegro. Dla mnie to szczyt bezczelności, bo to jest specjalnie i od samego początku ukartowane. Do tego jeszcze nieświadomi wcale ludzie pomagają takim niecnym celom.
W ogóle uważam, że temat elektrody to temat rzeka. Naprawdę wiele można by napisać, a zysk właściwie z tego żaden. Chyba, że się mylę, to proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam serdecznie
-
- 1250...1874 posty
Kolego gsmok, gratuluję zapału i cierpliwości. Patrząc na twoją wyliczankę aż kusi mnie by tam zajrzeć .
Boję się jednak o swoją cierpliwość. Zazwyczaj po wizycie na stronach z darmową rejestracją nie mogę opędzić się od spamów. TRIODZIE zaufałem !!!
Boję się jednak o swoją cierpliwość. Zazwyczaj po wizycie na stronach z darmową rejestracją nie mogę opędzić się od spamów. TRIODZIE zaufałem !!!
-
- 2500...3124 posty
Ja tez jestem od ponad kilku dobrych lat zarejestrowany na tych forach ktore wymienił gsmok choc raczej mało aktywny i raczej je tylko przegladam niz sie udzielam jednak mozna i na nich czegoś ciekawego się dowiedziec. I pomimo rejestracji na nich nie zauważyłem u siebie zadnego spamu.......gustaw353 pisze:Kolego gsmok, gratuluję zapału i cierpliwości. Patrząc na twoją wyliczankę aż kusi mnie by tam zajrzeć .
- Thereminator
- 6250...9374 posty
djivo pisze:Dobre spostrzeżenie ......gustaw353 pisze:"Pytam bo na znanym portalu już niczego nie idzie się dowiedzieć"
Chyba niektórzy mają jakąś manię prześladowczą oraz usilną potrzebę bycia konspiratorem.. . Jako użytkownik Triody z długim, bo ponad siedmioletnim stażem mogę śmiało stwierdzić, że nigdy na tym forum nie było zakazane ani w jakikolwiek sposób tępione podawanie nazw i linków do innych stron i portali o tematyce elektronicznej. Ostro ścigano natomiast w przeszłości pisanie niezrozumiałych i pełnych błędów postów (które były traktowane jako lekceważenie innych użytkowników) jak również bezsensownych jałowych dyskusji o przysłowiowej dupie maryni, na co niestety od dwóch-trzech lat przymyka się oko...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
To nie mania prześladowcza. Każdy post dziwnym trafem ni z tego ni z owego ląduje w koszu.
Więc po co tam coś pisać?
Może czas pokazać właśnie, że nie jest to jedyne forum.
"Tato" odpisał znalazł układ którego szukałem cały dzień jak widać było można.
WYSTARCZYŁY CHĘCI.
Thereminator wydaj 700zł na zasilacz ATX, i po 2 latach i 6 miesiącach wyrzuć go do śmieci.
I kup nowy za 700zł, bo tego co mam w komputerze nie udźwignie zasilacz 600W, nie da rady 600 po włączeniu załącza przeciwzwarciowy.
Więc znów trzeba wydać 700zł...
Gdyby to był zasilacz za 100zł to : wziąłbym gumówkę odciął kable, a resztę po zdemontowaniu, gniazd zasilania, włącznika oraz kilku innych elementów potrzebnych do budowy wzmcz lampowych oddał do utylizacji.
Ale on nie kosztował mnie 100zł
Więc łatwo powiedzieć trudniej zrobić.
Rozumiem każdy się pomyli, zrobi błąd, jeden robi to częściej, drugi rzadziej , moderator i administrator jest od tego aby nad tym panować i zwracać uwagę - nawet jak ma to być notoryczne .
Jak widać po mnie chyba przyniosło efekt. Chociaż troszkę, lecz wciąż się staram.
Wiele się przez nich nauczyłem. Nie lubiłem nigdy J.Polskiego nic na to nie poradzę.
Ale staram się dostosować za co właśnie wam dziękuję.
Nigdy również w odpowiedzi na posta nie napisałem nikomu, masz mało wiedzy nie ruszaj tego bo zepsujesz.
Jeśli pisze wątek tzn, że urządzenie już nie działa - ważne tylko aby sobie i nikomu nie zrobił krzywdy.
Więc po co tam coś pisać?
Może czas pokazać właśnie, że nie jest to jedyne forum.
"Tato" odpisał znalazł układ którego szukałem cały dzień jak widać było można.
WYSTARCZYŁY CHĘCI.
Thereminator wydaj 700zł na zasilacz ATX, i po 2 latach i 6 miesiącach wyrzuć go do śmieci.
I kup nowy za 700zł, bo tego co mam w komputerze nie udźwignie zasilacz 600W, nie da rady 600 po włączeniu załącza przeciwzwarciowy.
Więc znów trzeba wydać 700zł...
Gdyby to był zasilacz za 100zł to : wziąłbym gumówkę odciął kable, a resztę po zdemontowaniu, gniazd zasilania, włącznika oraz kilku innych elementów potrzebnych do budowy wzmcz lampowych oddał do utylizacji.
Ale on nie kosztował mnie 100zł
Więc łatwo powiedzieć trudniej zrobić.
Rozumiem każdy się pomyli, zrobi błąd, jeden robi to częściej, drugi rzadziej , moderator i administrator jest od tego aby nad tym panować i zwracać uwagę - nawet jak ma to być notoryczne .
Jak widać po mnie chyba przyniosło efekt. Chociaż troszkę, lecz wciąż się staram.
Wiele się przez nich nauczyłem. Nie lubiłem nigdy J.Polskiego nic na to nie poradzę.
Ale staram się dostosować za co właśnie wam dziękuję.
Nigdy również w odpowiedzi na posta nie napisałem nikomu, masz mało wiedzy nie ruszaj tego bo zepsujesz.
Jeśli pisze wątek tzn, że urządzenie już nie działa - ważne tylko aby sobie i nikomu nie zrobił krzywdy.