Witam , nie wydaje mi się by ten preamp opierał się na jcm'ie 800 . Patrząc na opis budowy w preampie są 3 12ax7

i 6n1p na końcówce . Więc jest to pewnie jakaś wariacja między jcmem , nitro czy slo100 . Próbki dźwiękowe wskazują że wzmacniacz nieźle "przesteruje/uprostokątnia" dźwięk i jest zarazem pełny "harmonicznych ". Brzmi niczym wzmocniony dopalaczem jcm - powtarzam że jest to moja subiektywna ocena , możliwe że błędna , ale tak to oceniam .
Dla własnej przyjemności tudzież nauki , można sobie takiego 0,5 - 5w zrobić . Drogo nie wyjdzie - jeżeli ma być to bardzo budżetowa konstrukcja to będzie tanio ( ale zdanie ? ) . Może z tego bambino masz jeszcze podstawki i kilka elementów ? Jednak jeżeli chodzi o wartości słuchowe , to nie będzie pewnie aż tak super jak się wydaje . Ja bym zrobił np champa model fendera ( 2 lampy , potek lub 2 i kilka elementów ) i odpalił na nim np ds-1, tsa , shreed mastera itp . Jako że zapewne robiłeś już efekty do gitary temat jest Ci już znany . Używając przestera na lampowym wzmaku można uzyskać super efekty - suhr riot odpalony na twinie fenderze brzmi porównywalnie dobrze( jak nie lepiej - zależy co kto lubi ) z soldano . To też moje subiektywne zdanie , jednak można znaleźć wiele przykładów wśród muzyków mniej lub bardziej znanych podejmujących takie działania

.
Trzeba też koledze uzmysłowić, że nie tylko gitara to instrument , ale cały ten "łańcuch" od kabla poprzez wzmacniacz a kończąc na głośniku , który to właśnie on daje nam możność słyszenia tego co gramy a od niego zależy co i jak słyszymy . Wartości słuchowe super wzmacniacza na kiepskim papierzanym głośniku będą marne . Ale jak autor "nam pisze" pozbiera na głośnik i wytrwa w swoim niezadowoleniu lub też niewiedzy jakościowo słuchowej

i nie wypije ok 150 piw lub nie sali 30 paczek papierosów ( chyba że pali koziołki z meliny za 5-6 zł to 50 ) to zbierze na głośnik - to tylko takie żarty dla rozluźnienia atmosfery...
Warto coś robić , bo jak się nic nie robi nie ma rezultatów a poza tym myśli się o głupotach np : o kobitkach, używkach , grach komputerowych i co najgorsze o stanie gospodarki państwa tudzież własnej kieszeni

Pozdrawiam