Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Paniki
- 125...249 postów
- Kontakt:
Re: Elektrośmieci
Tak z ciekawości, jakiego typu jest to źródło? 

Moje ostatnie zdobycze 1x Space 86(głośniki do regeneracji) 1x zg 30(właściciela bym udusił... niskotonowy oryginalny sredniotonowy z space 86 a wysoko tonowy z mildton 110 w tak ch***** przerobionej obudowie że wyciągłem co sie da i skrzynia poszła pod piec) Merkury dsh 303A sprawny przestrojony oraz jakas plastikowa 2 częściowa wieża z panasonica nie działa w niej odtwarzacz cd(prawdopodobnie laser)
- Paniki
- 125...249 postów
- Kontakt:
W jakiej wersji masz Spejsa? Bo kiedyś kupiłem dwie sztuki "różnej budowy" i dopiero w połowie pracy nad obudowami zrozumiałem, że będzie jej więcej by były takie same 

Mnie ostatnio wpadła Stolica i Manuet ( to drugie w słabym stanie jak ktoś coś potrzebuję mogę sprzedać za rozsądne pieniądze w całości lub na części)
Przypominam że ja to kupuję manna z nieba mi nie kapie ani za darmo nie znajduję.
Może ktoś ma więcej czasu i sobie to naprawi.
Przypominam że ja to kupuję manna z nieba mi nie kapie ani za darmo nie znajduję.
Może ktoś ma więcej czasu i sobie to naprawi.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
- riversedge_pl
- 125...249 postów
- Kontakt:
Przepis jak najbardziej martwy. Nawet na nieco nowszych "wiatach" śmietnikowych widnieje stosowny komunikat informujący albo ogólnie o zabronionym czynie zostawiania gabarytów wokół smietnika, bądź o grożącej za to karze.AZ12 pisze: Ale nie jest możliwe złapanie wyrzucającego takie śmieci, chyba że na gorącym uczynku. Czyli w zasadzie przepis martwy. Sprawę mogłyby rozwiązać pojemniki na elektrośmieci, ale tych w gminie Pelplin, i wielu małych gminach ich nie ma. Ostatnio znaleziony w śmietniku czajnik elektryczny już powędrował do utylizacji w Starogardzie Gd.
Ja ostatnio miałem szczęście, bo upolowałem 14'calowy telewizor CRT Daewoo z pilotem. Jedynym mankamentem jest brak w pilocie klapki oraz jednej blaszki ze sprężynką (trzeba będzie skądś dosztukować). TV sprawny. Wiata śmietnikowa zamykana na klucz, więc musiałem się napocić, by tam wejść. Gdyby nie zamknięta wiata, TV byłby pewnie już zdemolowany przez złomiarza.
Z innych ciekawostek, niedawno wpadły mi w ręce inne drobiazgi, np. bezprzewodowa mysz z nadajnikiem (brakuje tylko klawiatury, mysz sprawna), głośniczki na zasilanie zewnętrzne bądź 4 baterie AA. Ze starszego sprzętu to niestety nic ciekawego. Za to jestem zadowolony, ponieważ uratowany z kontenera na elektrośmieci TV Helios został naprawiony i śmiga idealnie (w serwisie panowie byli zaskoczeni, że tak wiekowy sprzęt działa tak pięknie). Tak więc ludzie ratujcie sprzęt, bo warto!
- Paniki
- 125...249 postów
- Kontakt:
Mój kolega kiedyś "wywalał" lodówkę. Raz wystawił przed blokiem to ktoś zgłosił i zapukali, drugi raz położył gdzieś osiedle dalej, tak samo. Myślał, że sobie ktoś weźmie czy coś. Tylko złomiarze zdążyli wziąć kompresor ;D
- AZ12
- 3125...6249 postów
Kilkanaście lat temu w moim mieście dość często wywalano lodówki na śmietnik, ja zbierałem ich obudowy, które jechały na nieistniejący już pobliski skup złomu. Tam też były różne elementy i urządzenia na prąd: chassis od starego telewizora, oprawy rtęciowe, oprawy świetlówkowe, pralki, kompresory od lodówek. To były dobre czasy.
Czy ktoś z was widział starą centralę telefoniczną produkcji krajowej lub podobne urządzenie?
Potrzebne są oprawki do żarówek telefonicznych typu OWS, mogą być nawet z przepalonymi żaróweczkami.
Czy ktoś z was widział starą centralę telefoniczną produkcji krajowej lub podobne urządzenie?
Potrzebne są oprawki do żarówek telefonicznych typu OWS, mogą być nawet z przepalonymi żaróweczkami.
Ratujmy stare tranzystory!
Zorbie poźniej zdjęcie i pokaże ci.Paniki pisze:W jakiej wersji masz Spejsa? Bo kiedyś kupiłem dwie sztuki "różnej budowy" i dopiero w połowie pracy nad obudowami zrozumiałem, że będzie jej więcej by były takie same
- disaster
- 1250...1874 posty
Dzisiejsza wyprawa na giełdę w Łodzi.
Kilkanaście odbiorników radiowych głównie niemieckie.
Ceny abstrakcyjne, zwłaszcza rozbawił mnie sprzedawca małego plastikowego philipsa philietta w dość paskudnym stanie, za którego zażyczył sobie 250zł.
Ostatecznie pod sam koniec natknąłem się na taki okaz:
(Nawiasem mówiąc co to?)
Kilkanaście odbiorników radiowych głównie niemieckie.
Ceny abstrakcyjne, zwłaszcza rozbawił mnie sprzedawca małego plastikowego philipsa philietta w dość paskudnym stanie, za którego zażyczył sobie 250zł.
Ostatecznie pod sam koniec natknąłem się na taki okaz:
(Nawiasem mówiąc co to?)
Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
- riversedge_pl
- 125...249 postów
- Kontakt:
Nie do końca pasuje Twój wpis do tematu o Elektrośmieciach, bo towar nabyłeś na giełdze 

- disaster
- 1250...1874 posty
Niedzielna giełda w Łodzi jest nieprzebranym magazynem elektrośmieci 
Przy okazji zdaje się, że wiem już co to za radyjo - Poemat.

Przy okazji zdaje się, że wiem już co to za radyjo - Poemat.
- disaster
- 1250...1874 posty
Na pewno ma uszkodzony potencjometr z włącznikiem.
Do wymiany jest też kabel bo łamie się w rękach.
Nie miałem póki co czasu go zdiagnozować, ale wnętrze zachowało się świetnie.
Do wymiany jest też kabel bo łamie się w rękach.
Nie miałem póki co czasu go zdiagnozować, ale wnętrze zachowało się świetnie.
Mam w takiej wersjiPaniki pisze:W jakiej wersji masz Spejsa? Bo kiedyś kupiłem dwie sztuki "różnej budowy" i dopiero w połowie pracy nad obudowami zrozumiałem, że będzie jej więcej by były takie same

Cewka była spalona w niskotonowy- nie wiem czy to normalne ale była przepalona an wylot ta aluminiowa tuleja

http://zapodaj.net/07b596a53bca2.jpg.html