Kanał Clean z korektorem za wtórnikiem
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Kanał Clean z korektorem za wtórnikiem
Sam poszukaj - to nie jest kącik dla początkujących, a będzie miało dla Ciebie większy walor edukacyjny niż podanie na tacy oczywistych spraw. Niecelowe byłoby zresztą załączanie dziesiątków schematów z przykładami. Jednak aby ułatwić Ci dotarcie do nich to wiedz, że prawie każdy producent ma w swojej ofercie tak różne rozwiązania.
Ostatnio zmieniony wt, 10 lipca 2012, 15:12 przez Kazimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
-
- 625...1249 postów
.
Ostatnio zmieniony wt, 10 lipca 2012, 15:13 przez Kazimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
na ciebie zawsze można liczyć... 

-
- 625...1249 postów
Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o Tobie. Przynajmniej w sprawach merytorycznych. Szkoda. 

pozdrawiam
Ładnie tak zaśmiecać wątek?
Zasymulowałem sobie ten korektor w TSC i wydaje się, że znacznie poszerza możliwość regulacji pasma.
Wniosek teoretyczny jest taki, że za wtórnikiem, bądź ostatnim stopniem, ciekawiej zachowuje się korektor typu Fender, w praktyce jeszcze to sprawdzę.
Zasymulowałem sobie ten korektor w TSC i wydaje się, że znacznie poszerza możliwość regulacji pasma.
Wniosek teoretyczny jest taki, że za wtórnikiem, bądź ostatnim stopniem, ciekawiej zachowuje się korektor typu Fender, w praktyce jeszcze to sprawdzę.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.