Seymour duncan convertible

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

grzejdak
125...249 postów
125...249 postów

Seymour duncan convertible

Post autor: grzejdak »

Witam Przeszedł do mnie pewien pan ze wzmacniaczem Seymour Dunca Convertible i powqiedział że chciał by wywalić oryginalne układy i wstawić tam układy Koch'a i Dumbl'a problem z tym że jakiś "elektronik mu już to połączył i nie działało. Ja połączyłem wmiare ratując co sie dało ale... No właśnie coś mi tu nie pasuje kanały są sterowane dwoma przeaźnikami jeden i drugi przełączają kanały z tym że wejściowy przy okazji zwiera nieużywany kanał do masy. Problem pojawia się w przydźwięku który się zwiększa wraz z używaniem różnych przełączników zamontowanych na panelu przednim, ale jak by tego było mało to przydźwięk zwiększa się nawet wtedy jak używa się przełączników nie należących do danego kanału. I tu pytanie czy może być to winą pentli masy(ogólnie starałem się usunąć wszelkie zapentlenia ale mogłem coś pominąć)
Drugą rzeczą jest zamiana lamp na końcówce mocy klient chciał by bardzo mieć w najleprzeym wypadku dwie EL-34 i dwie 6L6 pracujące razem z możliwością odłącznia katod każdej pary. Tylko że napięcie anodowe wynosi 570V ale list od firmy seymour duncan mowi(ostatnie zdanie) że można zamienić lampy na 6L6 zamieniając tylko "bias rezystor" na wartość właściwą dla 6L6.

Czy możecie jakoś mi pomóc?
Załączniki
Scan 1.jpeg
Duncan Powers.pdf
(324.41 KiB) Pobrany 197 razy
ODPOWIEDZ