Możliwe że lampy są rozjechane, jak już mówiłem lampy są z demobilu. Na początek nie inwestowałem w nowe, bo chciałem aby to jakkolwiek zagrało. Poza tym możliwe że był błąd spowodowany rozrzutem rezystorów w katodach, są to 1.3 Ohm, i nie jestem w stanie zwykłym miernikiem stwierdzić na ile tak małe rezystancje są faktycznie tyle równe. Prąd mierzyłem poprzez pomiar napięcia na rezystorach katodowych. PYtanie : czy mogę różnice między lampami skompensować dodatkowymi rezystorami w katodach ?
Rezystor przy potencjometrze od biasu oryginalnie na schemacie był 47k, ja zastosowałem 22k.
Układ od biasu składa się z 5 elementów na krzyż, raczej błędu nie ma

Może ta rozbieżność z oryginalnym schematem wynika ze kondycji lamp końcówki? Ponoć lampy różnych producentów wymagają innych nastaw potencjometru od biasu.
Swoją drogą mogę podzielić się wrażeniami akustycznymi z racji zastosowania transformatora TS40/49 jako głośnikowe, gdyż takie miałem, które przekładnią było możliwie najbardziej zbliżone do oryginału. Generalnie jest ok, choć prawdopodobnie nasyca się szybciej niż odpowiednik 50-cio watowy, oraz w paśmie dominuje troszkę dół nad górą. Poza tym całkiem znośnie. Choć być może jest przepaść między dedykowanym, którego jeszcze nie miałem okazji słuchać