NAWIJANIE lub UZWAJANIE.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- tedikruk111
- 625...1249 postów
NAWIJANIE lub UZWAJANIE.
SZANOWNI forumowicze mam taki pomysł że nadszedł już czas rozwiązać problem z transformatorami. Dość pytań kto i gdzie to wykonał i za ile.TROJE ludzi których
musimy utrzymać aby starali się wykonać nasze [wcześnie urodzone pomysły] na ilość zarejestrowanych [aktywnych] forumowiczów nie powinna stanowić problemu
Sam na dzień dobry jako datek dam 30kg materiału do przerobu oraz 50zł na wynajęcie hangaru na lotnisku,i szampana na otwarcie.Wersja dofinansowania ludzi którzy siedzą w temacie zapraszam do dyskusji,bo gotowce są najmilej widziane.
Pozdrawiam
Tadeusz.
musimy utrzymać aby starali się wykonać nasze [wcześnie urodzone pomysły] na ilość zarejestrowanych [aktywnych] forumowiczów nie powinna stanowić problemu
Sam na dzień dobry jako datek dam 30kg materiału do przerobu oraz 50zł na wynajęcie hangaru na lotnisku,i szampana na otwarcie.Wersja dofinansowania ludzi którzy siedzą w temacie zapraszam do dyskusji,bo gotowce są najmilej widziane.
Pozdrawiam
Tadeusz.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 6250...9374 posty
Re: NAWIJANIE lub UZWAJANIE.
Możesz jaśniej, przeczytałem kilka razy i starałem się zrozumieć o co chodzi, nie wyszło...chcesz jakoś do(-finansować, -posażyć, -łożyć fantów??? inne) aby ktoś kto nawija, nawijał taniej, jeszcze taniej, darmo, dopłacał....Ktoś kto to robi (niektórzy zawodowo) chce określoną kasę, której wielkość sam określa, nikomu tu nic do dodania, jeden nawijał, tanio, niektórzy chcieli aby to robił jeszcze taniej, gościa nie ma... Niedługo ja będę motał, nawijarki mam, nikt mi nie będzie dyktował cen. Amen.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
tedikruk111 pisze:SZANOWNI forumowicze mam taki pomysł że nadszedł już czas rozwiązać problem z transformatorami. Dość pytań kto i gdzie to wykonał i za ile.TROJE ludzi których
Pozdrawiam
Tadeusz.
Zgadzając się ogólnie z propozycją proponowanej propozycji, proponuję proponowany problem zaproponować jako propozycję proponowanego problemu. W związku z tym proponowany problem, zaproponowany jako propozycja proponowanego problemu będzie propozycją problemu zaproponowanej propozycji.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Rzeczywiście ja też parę razy to czytałem i też nic nie zrozumiałem z tego, mógłby kolega trochę jaśniej.
PTaudio&PolThom
Ja zrozumiałem że tedi proponuje zatrudnić na potrzeby forum trzech nadwornych wykonawców transformatorów. 

_
- tedikruk111
- 625...1249 postów
No dobrze,pierwszy odzwew jest jak najbardziej pozytywny. Tylko ja mam pytanie, czy nie lepiej iść na skróty, masz problem to s........j i załatwiasz sprawę ,
lub masz problem znajdzie się rozwiązanie zrób to i to. Pierwszy nadworny to przyjmujący zlecenia. Drugi nadworny przelicza ilość zwojów do wymiarów
rdzenia oraz wymiarów karkasu ,a sługa zapakuje i wyśle.Komuś podpadłem?
Poz,
tedi
lub masz problem znajdzie się rozwiązanie zrób to i to. Pierwszy nadworny to przyjmujący zlecenia. Drugi nadworny przelicza ilość zwojów do wymiarów
rdzenia oraz wymiarów karkasu ,a sługa zapakuje i wyśle.Komuś podpadłem?
Poz,
tedi
Po co trzech, jeden wszystko obskoczy... o ile będzie co obskakiwać.
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
Nie wiem jak Wy, ale tego od obliczeń zastąpiłem komputerem i czasem jaki poświęciłem na napisanie programu.
Całej reszty nie rozumiem
Całej reszty nie rozumiem

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Jak widzisz -- nie jestes odosobnionyKaKa pisze:Całej reszty nie rozumiem

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
tedikruk111 - mam prośbę abyś napisał prostym językiem na czym polega Twój pomysł. Podobnie jak kilku innych Forumowiczów nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Być może masz jakąś ciekawą inicjatywę, do której bym się przyłączył, ale przyznaję, że po przeczytaniu Twojego postu jestem ciemny jak tabaka w rogu 

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
TROJE ludzi których
musimy utrzymać aby starali się wykonać nasze [wcześnie urodzone pomysły]
To był cytat!
Ja myślę, że chodzi, o kobietę/kobiety i jakieś niebywałe z goła pomysły
andre
musimy utrzymać aby starali się wykonać nasze [wcześnie urodzone pomysły]
To był cytat!
Ja myślę, że chodzi, o kobietę/kobiety i jakieś niebywałe z goła pomysły

andre
- tedikruk111
- 625...1249 postów
Postaram się jaśniej.
Przeglądając wpisy na forum to zauważyłem że duża ilość dotyczy niedopasowania posiadanych transformatorów do układów z którymi mają współpracować.
Za dużo napięcia,za mało prądu, lub odwrotnie. Około 70% nadaje się do przezwojenia {nie impregnowane}tylko niema kto tego wykonać. Dlatego proponuję
ściepę forumową na nawijarkę z prawdziwego zdarzenia i kawałek lokalu gdzie by ją postawić. I sądzę że niejeden wcześnie urodzony /pani, pan/ na nowo
się odnajdzie robiąc coś dla innych.Oczywiście że nie za dziękuje ale też bez € na oczach.Mój pomysł nie powinien kolidować z interesami tych forumowiczów
co zajmują się bardziej skomplikowanymi trafami np;wyjściowe PP. W dawnych czasach kiedy przezwajało się silniki {odkurzacze, pompy} wielkość lokalu to15m*
bo większy to był full wypas.Ten hangar to oczywiście żart.Sam mam na stanie kilkanaście sztuk sieciowych i co chcę pokombinować to nic nie podchodzi.
A dzisiaj jest tak, piszę do jednego, odpowiedż zapytaj u drugiego i tak dalej, dalej.Wsio tajne/poufne.Ja nie chcę zrobić skrobanki, tylko przezwoić trafo.
Może jestem naiwny wyskakując z takimi pomysłami ale faceci w moim wieku czasem tak mają.
Pozdrawiam, tych z odciskiem też.
Tadeusz.
Przeglądając wpisy na forum to zauważyłem że duża ilość dotyczy niedopasowania posiadanych transformatorów do układów z którymi mają współpracować.
Za dużo napięcia,za mało prądu, lub odwrotnie. Około 70% nadaje się do przezwojenia {nie impregnowane}tylko niema kto tego wykonać. Dlatego proponuję
ściepę forumową na nawijarkę z prawdziwego zdarzenia i kawałek lokalu gdzie by ją postawić. I sądzę że niejeden wcześnie urodzony /pani, pan/ na nowo
się odnajdzie robiąc coś dla innych.Oczywiście że nie za dziękuje ale też bez € na oczach.Mój pomysł nie powinien kolidować z interesami tych forumowiczów
co zajmują się bardziej skomplikowanymi trafami np;wyjściowe PP. W dawnych czasach kiedy przezwajało się silniki {odkurzacze, pompy} wielkość lokalu to15m*
bo większy to był full wypas.Ten hangar to oczywiście żart.Sam mam na stanie kilkanaście sztuk sieciowych i co chcę pokombinować to nic nie podchodzi.
A dzisiaj jest tak, piszę do jednego, odpowiedż zapytaj u drugiego i tak dalej, dalej.Wsio tajne/poufne.Ja nie chcę zrobić skrobanki, tylko przezwoić trafo.
Może jestem naiwny wyskakując z takimi pomysłami ale faceci w moim wieku czasem tak mają.
Tadeusz.
W jakim wiekutedikruk111 pisze:Postaram się jaśniej.
faceci w moim wieku czasem tak mają.
Tadeusz.

Tylko mam stres jak spojrzę w lustro i widzę swojego dziadka

-
- 6250...9374 posty
Lokal (jasna sucha ogrzewana piwnica, moja w moim domu) właśnie skończyłem remontować (ok. 40m), nawijarki mam (wymiana pasków i łożysk i wystartują), zapas materiałów (wszelakich do traf) nowych i rdzeni (nowych i z odzysku) mam wielgachny itd, itd. Nawijać niebawem będę a ceny będą ,,moje'', takie jakie ja ustalę. Nigdy nie będę przewijał, roboty praktycznie tyle samo (lub więcej) a nigdy nie ma pewności czy to co pod spodem nie walnie po przewinięciu wierzchu, ktoś płaci a gwarancję daję ja, poprawiać partaniny nie lubię. Był niedawno taki temat o nawijaniu na zlecenie (przez kogoś z zewnątrz) toroidów pod 2xEL84PP za ok. 50zł/szt. temat zdechł bo cena była księżycowa. TANIO SIĘ NIE DA!!!!!. Wesołych Świąt.tedikruk111 pisze:Postaram się jaśniej... proponuję
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
W końcu zrozumiałem
.
Nie wiem czy pomysł wypali. Niezależnie od tego trzymam kciuki aby się powiódł.
Osoby, którym się nie podoba i nie chcą wziąć w tym udziału proszę o nie dołowaniu wątku. Proponuję aby wypowiadały się osoby, które wniosą tutaj coś konstruktywnego.

Nie wiem czy pomysł wypali. Niezależnie od tego trzymam kciuki aby się powiódł.
Osoby, którym się nie podoba i nie chcą wziąć w tym udziału proszę o nie dołowaniu wątku. Proponuję aby wypowiadały się osoby, które wniosą tutaj coś konstruktywnego.
Pozdrawiam