Końcówka 2x18 w racku
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: końcówka 2x18 w racku
Za jakieś 2-3 tygodnie będę likwidował stary serwer ale 6U. Obudowa bedzie do oddania.
Wojtek SQ2KRZ
kristof-72 pisze:zobacz to http://allegro.pl/obudowa-rakowa-2u-537 ... 98992.html 65zł tylko front będzie do roboty. Sprzedający chętny do negocjacji.
Po pierwsze za głęboka o jakieś 5cm, a poza tym ciężka jak diabli. Nawet to widzieliśmy ze szwagrem, ale stwierdził, że za ciężka.
Obudowa 6U nie wchodzi w grę. Tylko 2U.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Painlust : bierz tą : http://allegro.pl/koncowka-mocy-skytec- ... 30808.html, i nie marudź
. Będziesz miał jeszcze części do innych projektów.

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Nie marudzę, wsysłem 

Ja poluję na jakieś 1U, jak ktoś znajdzie coś ciekawego to dajcie znać 

pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Painlust, wszystko pięknie ładnie tyle że będzie pętla masy...
Może warto dać odizolowane gniazda wejściowe z masami do punktu pierwszego kondensatora w zasilaczu?
Jeszcze kwestia przełącznika "ground lift" - jeżeli przedwzmacniacz masz z masą do obudowy i Twoja końcówka też...
Może warto dać odizolowane gniazda wejściowe z masami do punktu pierwszego kondensatora w zasilaczu?
Jeszcze kwestia przełącznika "ground lift" - jeżeli przedwzmacniacz masz z masą do obudowy i Twoja końcówka też...
Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest zrobione w układach typowego stereo w audio? Bo według mnie dokładnie tak, a mimo tego nie ma z tym problemu.
W teorii to wygląda przepięknie. Ale my chcemy flaków, flaków. 

Wojtek SQ2KRZ
Dopiero kupiłem obudowę. Jeszcze za nią nie zapłaciłem, traf też jeszcze nie mam. Flaki będą bo ten projekt mam zamiar zrobić na pewno i do końca
Szwagier mnie zabije jak nakupię części i nie zrobie
szczególnie, że on płaci wszystkie rachunki a moim wynagrodzeniem będzie drugie takie samo trafo zasilające i flaki z tego zakupionego racka.

Painlust, wiesz czemu nie mam pieniędzy? Bo zamiast mieć twardą d... mam miękkie serce. Nie rób tego błędu! Koniec żartów,,,;)
Wojtek SQ2KRZ
Ja też mam miękkie serce... 

Wariant 1 - tak jak zaprojektowałeś na początku, z drobną modyfikacją
Skoro masz dwa osobne uzwojenia anodowe można by układ potraktować jako dwa odrębne wzmacniacze w jednej obudowie.
Oba gniazda wejściowe są nieizolowane od obudowy i jest to jedyny punkt gdzie oba kanały wraz z zasilaczami łączą się ze sobą masami (przez obudowę). Przydało by się podwójne uzwojenie żarzenia (na każdy kanał), bo przy wspólnym żarzeniu względem jakiego punktu w układzie by je symetryzować?
Wariant 2 - zrobić gwiazdę, ideowo jak na poniższym schemacie:
Skoro masz dwa osobne uzwojenia anodowe można by układ potraktować jako dwa odrębne wzmacniacze w jednej obudowie.
Oba gniazda wejściowe są nieizolowane od obudowy i jest to jedyny punkt gdzie oba kanały wraz z zasilaczami łączą się ze sobą masami (przez obudowę). Przydało by się podwójne uzwojenie żarzenia (na każdy kanał), bo przy wspólnym żarzeniu względem jakiego punktu w układzie by je symetryzować?
Wariant 2 - zrobić gwiazdę, ideowo jak na poniższym schemacie:
Dzięki, ale gwiazda jest mi mentalnie obca. Tylko jako ostateczność. Próbowałem już kilka razy gwiazdy i to nie jest to co tygrysy lubia najbardziej...
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Przynajmniej niektóre wydają mi się ciekawe:Wicker pisze:Ja poluję na jakieś 1U, jak ktoś znajdzie coś ciekawego to dajcie znać
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... &country=1
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.