VacuumVoodoo pisze:
Kup u znajomego. Tylko powiedz mu zeby ci transformator sieciowy zrobil na 230V a nie jak w specyfikacji 220V albo 240V. To co prawda nie ma w praktyce zadnego seksualnego znaczenia ale zawsze lepiej byc w zgodzie z normami. Oprocz ceny zamowienie u znajomego ma ta wielka zalete ze jak cos okaze sie nie tak jak sie spodziewales to bedziasz mial go pod reka do objechania
Nie rób tego! VV żartuje. Żadnych znajomych, kolegów, funfli etc. W końcu okaże się, że to Ty jesteś winowaty.
ładny bardzo, ale jakoś nie pociąga mnie składanie gotowych kitów, wg mnie większa satysfakcja płynie ze zrobienia od początku samemu. Samo zamawianie i latanie za częściami jest fajne może jestem dziwny, ale takie jest moje zdanie no i jak sam robię mam większy wpływ na barwę, chociażby przypadkowo, a nie tworzę kolejnego identycznego klona
Mam małe pytanko: Cinas, jakiej grubości blachy użyłeś na osłonę lamp / grill? Ona jest pewnie zaginana u dołu celem usztywnienia? Miałbym prośbę, jeśli posiadasz jeszcze rysunek wg którego zlecałeś wykrawanie, mógłbyś się podzielić? Skończyłem właśnie moją kopię SLO 100, piec gra, wszystko ok, pozostało zrobienie skrzynki i tych nieszczęsnych kratek (których wymiar i tak będę musiał zmodyfikować bo u mnie pod chassis będzie jeszcze ozdobna listwa aluminiowa). Przede wszystkim chodzi mi o proporcje oczek (ładnie wizualnie to wygląda) i ew. namiar na firmę która to robiła. Byłbym bardzo wdzięczny za podesłanie rysunku jacek_w(at)o2.pl
kciuq, dzięki za podpowiedź. Jeśli nie uda mi się inaczej, pewnie kupię taką siatkę i przytnę na wymiar. Wolałbym jednak wersję jak u Cinasa, ze względu na odpowiednie zakończenia tych blach (w miejscach gdzie jest to przykręcane do desek) i generalnie proporcje oczek (większa szerokość "pełnego"... nie wiem jak to opisać ). Druga sprawa, czy aluminiowa siatka nie będzie za mało sztywna? Bardzo starałem się aby wzmak poza możliwie minimalnymi szumami i możliwie dobrym brzmieniem wyglądał też jak najlepiej (obudowa malowana proszkowo, sitodruk itd.). Druga sprawa że to mój pierwszy wzmacniacz lampowy i drugi w ogóle Może wrzucę jakąś fotkę tego mojego "dziecka", ale chyba założę nowy temat żeby nie zaśmiecać wątku autorowi