Zacząłem zbierać materiały do budowy. Schematy, layouty itp.
Wrzucam tu wszystko ... żeby było.

Zacznę od 2 podstawowych rzeczy. Trafo sieciowe i głośnikowe. Od z..... odczepów na sieciowym.
Co za trafo właściwie jest mi potrzebne do tego projektu? O ile idzie jeszcze z czytać jakoś wartości, ale może wy znacie dokładne parametry wymaganego transformatora?
Trafo głośnikowe? Tu raczej sprawa jasna , zwykłe trafko do P-P dla 6L6 tylko do bardziej doświadczonych. Będzie różnica jak okroję wzmacniacz o parę 6L6 ? Nie mówię o mocy. Brzmieniowo raczej. Nawet lepiej by to dla mnie było gdybym miał "tylko" 50W ponieważ 100W jest mi zupełnie niepotrzebne i dodatkowo zwiększa koszty. Nawet 50W nie potrzebuję i w zupełności wystarczyłby mi 18W no ale jeżeli mam stracić na tym brzmienie całości to przecierpię. No ale to wy jesteście specami mającymi na koncie wiele cudów techniki. Jeśli 50W będzie grać tak samo na małych głośnościach jak wersja z kwartetem to super!
http://amptone.pl/p/169/1080/output-50w ... atory.html Na przykład to cudo (cena też kosmiczna jak dla mnie tym bardziej że za niewiele więcej zrobiłem całego SE ).
No i 3. Prostownik lampowy - zwiększacz kosztów czy faktyczna korzyść?
Dzięki za wsparcie , ja tu sobie będę teoretyzował aż skończę gitarę. Wtedy będę miał już temat "obcykany" i zabiorę się od ręki do mesy zamiast zbierać teorię i materiał tygodniami.