Mam problem z Jcm 900 slx 2100. Ten wzmacniacz ma 2 kanały z regulacją volume i jeden kanał w takim samym ustawieniu potencjometrów jest wyraźnie cichszy. Nie mam pojęcia od czego zacząć szukanie usterki. Bo chyba nie jest to zamierzone przez konstruktorów.
Pozdrawiam.
JCM 900 SL-X 2100 jeden kanał cichszy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: JCM 900 SL-X 2100 jeden kanał cichszy
Jest to możliwe, ale ja nie znam tego wzmacniacza. Sygnał czysty o tej samej amplitudzie jest cichszy od przesterowanego. Pytanie tylko czy w tym wzmacniaczu sygnał czysty i przesterowany jest tak dobrany aby miał taką samą amplitudę?
To nie jest kanał czysty i przesterowany. To jest jeden kanał z 2 przełączanymi głośnościami, źle to przedstawiłem.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
A duza ta różnica? Zdaje sie ze jeden "kanał" w JCM900 SLXto lead a drugi solo, więc na logikę biorąc solo powinien być głośniejszy, żeby się bardziej wybijał na tle zespołu podczas grania solówki
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
No różnica jest znaczna, na 2 kanale trzeba rozkręcić przynajmniej na połowę potencjometr, żeby było tak głośno jak przy potencjometrze ustawionym na 1 na kanale 1. To chyba nie powinno być tak, że jeden kanał jest cichszy z założenia, bo rozkręcając je na maksa powinno się uzyskać pełnię mocy, a tak by nie było, gdyby jeden był fabrycznie cichszy.