Atomic preamp PCB - prośba o sugestie

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

sppp
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Atomic preamp PCB - prośba o sugestie

Post autor: sppp »

Wybitnie do kitu to rozwiązanie - listwa na dole przeszkadza w regulacjach, na górze masz piękne podcięcie właśnie po to, by ułatwić kręcenie gałami. Nie bez powodu producent pierwotnego combo zrobił tak a nie inaczej. Moim zdaniem niepotrzebnie dokonałeś tak daleko idącej przeróbki.
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
malaczek
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: malaczek »

Listwa na dole wcale nie przeszkadza.Chyba , że ktoś potrzebuje bez przerwy kręcić gałkami w prawo i w lewo. To wtedy może być to lekko uciążliwe. A sprzęt jest na tyle mały, że ma stać na biurku, stołku lub innym krzesełku. Wtedy dostęp do regulacji jest bezproblemowy.
Przysłowiowy HEAD również regulację ma wbudowaną w dolnej części obudowy :)
sppp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: sppp »

Tyle, że head ma pod gałami najczęściej nieco więcej miejsca. Poza tym wygląda to nieproporcjonalnie - masz dużo frontu nad gałkami, a prawie nic pod nimi. Ale to nie jest istotne, to Twój wzmacniacz, a nie mój. Mi się to nie podoba i już, ja bym tak nie zrobił. De gustibus non est disputandum.
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
ODPOWIEDZ