Beier pisze:Napięcia dochodzące do ok 1k5V Co w tej lampie takiego audiofilskiego poza możliwością otrzymania porządnego kopa ale wcześniej wymienionym napięciem?
trioda bezposrednio zarzona +
duza moc w czystej klasie A +
mniejsza ilosc konstrukcji wynikajaca z wysokiej ceny... (szpan) +
ladna midziana anoda +
prezentowanie sie konstrukcji (wielkosc) +
cieplo i swiatlo +
mozna dlugo wymieniac...
Hmmm... Ja pytałem o audiofilskość a nie odczucia wizualne Duża moc chyba do audiofilskich atutów nie należy... Dla mnie ładniejszy jest diabeł ale o gustach się nie dyskutuje Dochodzę do wniosku że chodzi o szpan a nie parametry, żeby móc się pochwalić: "Patrz dzieci nie mają co jeść bo rachunki za prąd mnie rujnują, zasilana jest ok 1000V i super świeci - mów mi audiofil"
A ja myślę troszkę inaczej zawsze bałem się wysokiego napięcia chciałbym mieć ją jako konstrukcję wykonaną i złożoną przez samego siebie chociaż nie wiem czy to przeżyję
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Marcin K. pisze:Do stopnia mocy nadajnika w sam raz Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S
Już się zabrali
Słucham własnego singielka na lampach GU50, co prawda sterowanych w katodach, ale GU50.
Gra sympatycznie, parametry ma przyzwoite, a przy okazji jest to chyba najtańsze pod słońcem 15 watów na kanał
Zalwa na Wolumenie niekiedy jeszcze GU50 NOS sprzedaje po kilka PLN/szt ale czasy, gdy chodziły (nie u Sławka) po złociszu minęły, podstawki też ma. Za kilka lat (a może mniej..) dzisiejsze ceny będą marzeniowspomnieniem.
Marcin K. pisze:Do stopnia mocy nadajnika w sam raz Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S
Już się zabrali
Słucham własnego singielka na lampach GU50, co prawda sterowanych w katodach, ale GU50.
Gra sympatycznie, parametry ma przyzwoite, a przy okazji jest to chyba najtańsze pod słońcem 15 watów na kanał
Pozdrawiam
Maciek
To mnie nie pocieszyło... Właśnie dlatego muszę płacić większą kasę za lampę na której mogę robić całkiem niezłe łączności