Notowania giełdowe GM70

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Notowania giełdowe GM70

Post autor: djivo »

Beier pisze:
efekt02 pisze:
Beier pisze:Napięcia dochodzące do ok 1k5V :? Co w tej lampie takiego audiofilskiego poza możliwością otrzymania porządnego kopa ale wcześniej wymienionym napięciem?
trioda bezposrednio zarzona +
duza moc w czystej klasie A +
mniejsza ilosc konstrukcji wynikajaca z wysokiej ceny... (szpan) +

ladna midziana anoda +
prezentowanie sie konstrukcji (wielkosc) +
cieplo i swiatlo +

mozna dlugo wymieniac...
Hmmm... Ja pytałem o audiofilskość a nie odczucia wizualne ;) Duża moc chyba do audiofilskich atutów nie należy... Dla mnie ładniejszy jest diabeł ale o gustach się nie dyskutuje :) Dochodzę do wniosku że chodzi o szpan a nie parametry, żeby móc się pochwalić: "Patrz dzieci nie mają co jeść bo rachunki za prąd mnie rujnują, zasilana jest ok 1000V i super świeci - mów mi audiofil" ;)
A ja myślę troszkę inaczej zawsze bałem się wysokiego napięcia chciałbym mieć ją jako konstrukcję wykonaną i złożoną przez samego siebie chociaż nie wiem czy to przeżyję :)
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Do stopnia mocy nadajnika w sam raz :lol: Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S :evil:
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
MaciejM
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: MaciejM »

Marcin K. pisze:Do stopnia mocy nadajnika w sam raz :lol: Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S :evil:
Już się zabrali :D

Słucham własnego singielka na lampach GU50, co prawda sterowanych w katodach, ale GU50.
Gra sympatycznie, parametry ma przyzwoite, a przy okazji jest to chyba najtańsze pod słońcem 15 watów na kanał :)

Pozdrawiam
Maciek
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Zalwa na Wolumenie niekiedy jeszcze GU50 NOS sprzedaje po kilka PLN/szt ale czasy, gdy chodziły (nie u Sławka) po złociszu minęły, podstawki też ma. Za kilka lat (a może mniej..) dzisiejsze ceny będą marzeniowspomnieniem.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

MaciejM pisze:
Marcin K. pisze:Do stopnia mocy nadajnika w sam raz :lol: Niedługo ałdjofile zabiorą się za GU50 albo 6P45S :evil:
Już się zabrali :D

Słucham własnego singielka na lampach GU50, co prawda sterowanych w katodach, ale GU50.
Gra sympatycznie, parametry ma przyzwoite, a przy okazji jest to chyba najtańsze pod słońcem 15 watów na kanał :)

Pozdrawiam
Maciek
To mnie nie pocieszyło... Właśnie dlatego muszę płacić większą kasę za lampę na której mogę robić całkiem niezłe łączności :|
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
ODPOWIEDZ