Ponieważ " w dobie kryzysu" trzeba oszczędzać prąd (i uszy sąsiadów przy okazji) w bardzo szybkim tempie powstał ŚWIETLIK w wersji combo. Wszystko za wyjątkiem turreta (postarałem się ) powstało w dwa popołudnia przeciągnięte do nocy. Schemat bez żadnych zmian (D.Hammond rev.3). Dostępny layout jednak zawiera wg mnie małą skuchę i różni się od schematu - czy nikt z kolegów, którzy robili firefly nie miał z tym problemu, tylko ja? Poza tym miałem za wysokie napięcie żarzenia i trochę pisków na początku. Głośnik włożony w skrzynkę to GD 16/25. O wyborze decydowały wymiary, a jeśli chodzi o brzmienie, to nie ma tragedii - jak chcę lepiej i głośniej to podłączam do "paczek".
Fotorelacja:
Załączniki
znów zabijają w nas wolność, znów zabierają nam wolność!!
Zgadza się, czujny jesteś Kiedyś jak robiłem SNAKE'a to zamówiłem TG i właśnie to trafo w TELTO. Tak się złożyło, że przysłali mi jedno zamówienie dwa razy i miałem teraz jedną szt. jak znalazł. Jest 60 W 2x190 z odczepem i 6,3V 2,5A. Z powodu nadmiaru mocy miałem za wysokie żarzenie (pisałem o tym) , ale zbiłem rezystorem i jest o.k.
"Krasnoludek" to faktycznie dwa rezystory po 0.39R w szereg (produkt Zdobywców Kosmosu obabulony imperialistyczną tekstylną taśmą TESA). Kupiłem ich kiedyś dużo "na wagę" i teraz używam do woli....
Jeśli chodzi o potki, to znalazłem fakturę - jednak nie amptone (chociaż też mają, ale w innej cenie).
Załączniki
Kupowałem u nich 3-4 razy. Ta ostatnia paczka o wart. 95euro kosztowała 10 euro kurier DPD do mnie do domu. Paczka była mała i lekka. Jeśli zamówisz np. tolex, to gabaryty i waga mają wpływ na cenę. Teraz mają bardzo dokładnie rozpisany cennik : http://www.tube-town.net/ttstore/shop_c ... sandkosten
285x145x60 mniej więcej. Trafo sieciowe jednak spore, ale nie zależało mi na miniaturyzacji. Turret też spory, bo razem z zasilaczem i filtrem w jednej linii. Jakby ktoś chciał skorzystać to dołączam szablon wiercenia zrobiony w wordzie (skonwertowany do pdf).