miejsce na serwerze

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
sergiusz
125...249 postów
125...249 postów

miejsce na serwerze

Post autor: sergiusz »

proponuje znalezc miejsce gdzie bedziemy mogli wymieniac sie materialami (np pdf, doc i inne)
Ja mam okolo 30-40mb pdf'ow na temat lampowy - oprocz tych ktore juz sie na forum pojawily - tylko nie moge znalezc miejsca gdzie moglbym to "zlozyc" bez limitow na transfer i taka pojemnosc konta.
Kto zna jakies dobre miejsce?
Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Andrzej Molicki »

Witam
Jaka przestrzeń by była potrzebna ew dołożę jakiś dysk 4Gb oczywiście bez limitów.
Do kwietnia w kościele dobrze że zimy nie ma :-)
Awatar użytkownika
sergiusz
125...249 postów
125...249 postów

dysk

Post autor: sergiusz »

czesc,

jaki serwer pracuje dla triody (jaki dysk jest potrzebny?)
ide czy scsi, typu hotplug czy zwykly?

mysle ze na test wystarczy 100mb przy prawie zerowym "upLoad" ze strony forumowiczow, mysle ze "200mb powinno wystarczyc calemu forum" ;)
Moze reszta kolegow sie wypowie sie czy ma cos do podzialu, nie chcialbym zeby powstala inwestycja, ktora upadnie w ciagu miesiaca.
Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

Nie mam pojęcia jaki serwer jest na triodzie ale jeżeli chodzi o ftp to mogę udostepnić miejsce na doc i pdf u siebie.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Fizyczny serwer Triody znajduje się w Norymberdze w jednym z największych w Europie tzw. Data Center (to taki budynek-bunkier z własnym zasilaniem, serwerownią, systemem zabezpieczeń itd). Nie wiem jakie konkretnie są tam dyski - przypuszczam, że stosują macierze dyskowe z dużą redundancją z uwagi na bezpieczeństwo danych.

Miejsca przydzielonego Triodzie jest dużo - przy okazji same załączniki z Forum przekroczyły już 250MB. Jeśli macie ciekawe materiały to zawsze mogę je wrzucić (za zgodą Admina) na serwer i udostępnić - tak jak to robię np. z książkami na tym Forum i materiałami do Galerii i innych działów na Fonarze (na takim samym serwerze).

Jako ciekawostkę zamieszczam parę fotek z Data Center, gdzie przechowywane jest nasze Forum :)

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Piroman1024
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Piroman1024 »

Wygląda to wszysto imponująco.
Skąd te problemy od czasu do czasu z wejściem na triode lub w jakiś dział czy watek i kilka innych?
Ja czasami musze kilka razy klikać odśwież by wreszcie wejść na forum w ogóle, innym razem jest wszysto ok :?: :!:
"Mathematics is the language of nature"
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Niestety nawet starannie wybrane miejsce docelowe nie zapewnia bezproblemowego dostępu (no chyba, że ktoś ma łącze bezpośrednie pomiędzy swoim komputerem a komputerem Data Center). Po drodze jest sporo urzadzeń pośredniczących - stąd problemy z którymi też się niestety borykam :? (o wymianie emaili z providerem w przypadku różnych problemów wolałbym nawet nie wspominać - moderatorzy Forum zaraz by to musieli wyciąć).
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

No najczęściej awarie na styku sieci szkieletowych ale z własnej praktyki wiem że ta reklama jest bardzo przesdzona. a njleprzym rozwiązaniem jest trzymanie strony w polsce.
ODPOWIEDZ