Projekt całego wzmacniacza powstał w zasadzie z ciekawości co do koncepcji "dwukanałowości" w jednej kolumnie.
Pomysł jest prosty: każda para głośników zasilana z oddzielnej końcówki z różnymi poziomami częstotliwości i głośności (podział "f" realizowany w efekcie).
Pierwsze próby wypadły dość pomyślnie, brzmienie zyskał przede wszystkim na szczegółowości i wyrazistości, więc przystąpiłem do upakowania całości w jedną obudowę.
Wygląda to tak: gniazda wejściowe z możliwością ich połączenia na samym początku, potencjometr głośności (niejako gain), przedwzmacniacz w układzie WK-WA (proszę w tym momencie o nie odnoszenie się sensowności umieszczania preampu lampowego w tym urządzeniu, zdaje sobie sprawę ze nic "lampowego" on nie wniesie, jak to się mówi kwestia nieuzasadnionego "natchnienia"

Teraz sedno sprawy: czy ma ktoś z Was forumowiczów jakieś doświadczenie, porady dotyczące dobrania częstotliwości regulacji niskich i wysokich przy dość specyficznym sygnale jakim jest gitara. Czy standardowe zakresy 100Hz i 10Khz sprawdzą się?
Korektor ma głównie służyć do dostosowania do pomieszczenia.
P.S. Jaka przyjąć wartość rezystancji wejściowej końcówki? Orientacyjnie dałem 10k, natomiast rezystancję wyjściową preampu przyjąłem 100ohm
Pozdrawiam.