Prosba o pomoc w identyfikacji resztek
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Prosba o pomoc w identyfikacji resztek
Witam,
czy ktoś ma pomysł jakiego TV mogą być te zwłoki? Szkoda że zostały doprawione już na złomowisku.
Pozdrawiam
Marek
czy ktoś ma pomysł jakiego TV mogą być te zwłoki? Szkoda że zostały doprawione już na złomowisku.
Pozdrawiam
Marek
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Prosba o pomoc w identyfikacji resztek
Identyczne moduły jak w Neptunach serii 3xx (np.312), więc jakiś Neptun albo krewniak.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
Warto dodać - ostatnia chyba taka konstrukcja chassis (przed jednopłytkowymi) - PFL200 we wzmacniaczu wizji i ARW i PCL805 w odchylaniu pionowym.
Także to coś z lat 70.
Także to coś z lat 70.
Miałem identycznego Lazuryta, bardzo podobny jest też Ametyst 102
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
Ametyst 102 będący iodbiornikiem zunifikowanym II generacji rózni się przede wszystkim starszym blokiem sygnałowym z lampą PCL84 zamiast PFL200. Ten należy do III generacji, po niej nastała epoka odbiorników semi-tranzystorowych z głwicą ZTG i traznystorowym torem sygnałowym z wyjątkiem wzmacniacza wizji (Neptun 421-429)Krzysiek Kozłowski pisze:Miałem identycznego Lazuryta, bardzo podobny jest też Ametyst 102
Warto dodać że w niewiele lepszym stanie były bebechy Fregaty (tej samej generacji co AMetyst 102) które po paru latach zalegania w piwnicy uruchomiłem w skrzynce Neptuna 429, i używam nawet w chwili gdy piszę ten post.
-
- 3125...6249 postów
Szkoda że nie masz skrzynki z napisem, byłoby nam łatwiej. Dla mnie też jest to Neptun ( Pomimo że jeszcze chodził mi po głowie jakiś Lazuryt) charakterystyczny przełącznik z boku i bakelitowy wtyk zespołu regulacyjnego. Jedno mi nie gra, głowica TV67/2 była stosowana na przełomie lat60/70 kiedy we wzmacniaczu wizji stosowano PCL84 a tu widoczna jest PFL200. Na pewno nie jest to Ametyst 102, miał głowicę z przodu.
Dzięki wszystkim za pomoc, już wiem w którą stronę mam szukać 
Marek

Marek