Wykonany bardzo solidnie.
Tradycyjnie troszke foteczek..
Wzmacniacz nie spelnia moich oczekiwan.. Poprzednia wersja "lampowo-tranzystorowa" XS225 gra lepiej. Po pierwsze sweet peach ma chyba z 5 watt na kanal. Musialem podpiac inne glosniki o wysokim zysku by cokolwiek uslyszec! Po drugie pasmo przenoszenia jest "wezsze". Soprany sa stlumione i basy wogole nie pasujace do muzyki GOA.
Jesli chodzi o sluchaniu na sluchawkach to sprawa wyglada troszke inaczej. Wyjscie jest przystosowane do impedancji od 32 Omow wzwyz. Moje sluchawki maja 18 omow.. Ale zaryzykowalem i odsluch niczego sobie z tym ze w lewym kanale przy sciszeniu do zera slychac bruum (bede rozkrecal i szukal dziada).. Mimo wszystko slychac zawezenie pasma no i dzwiek jest "ospaly" jak dla mnie.. Swietnie nadaje sie do sluchania muzyki relaksacyjnej..
Z pozytywnych wrazen to napewno fakt cofania sie w czasie.. Zapach rozgrzanych lamp ma cos w sobie magicznego. Dzwiek jak ze starego telewizora tylko poteguje to uczucie...
Podlaczylem glosniki 6 omow i ustawilem wzmak na 8 (maxymalnie wyzylowujac sprzet). Na jednej z lamp pojawila sie niebieska poswiata. Przy rozkreceniu galki na maxa w srodku lamp okazyjnie pojawiaja sie iskry. Dodatkowo zaobserwowalem w srodku cos jakby zapalony gaz tanczacy w takt muzyki

Stwierdzam z przykroscia, ze lampy nie sa dla mnie. Tranzystor gra lepiej i nie ma co na sile sie uszczesliwiac.
Moje plany zakupu lansiarskiego 100 watowego lampowca legly w gruzach

Sprzet, ktory pobiera 100 watt z sieci
i gra z moca kilku watow w zawezonym pasmie jest dla mnie pomylka..
Dla porownania poprzednia konstrukcja hybrydowa pobiera 50 watt a gra co najmniej 10 razy mocniej w szerszym pasmie przenoszenia (oczywiscie jestem swiadomy faktu iz tam mamy do czynienia z pp), ale podobno klasa A w SE na lampach jest taka ach i och..
Jedyne co planuje zrobic to:
1.Delikatnie zmodyfikowac grajka poprzez wstawienie rezystorkow w torze sluchawek by obnizyc poziom sygnalu i dopasowac do swoich ukochanych armaturek
2. Znalezc przyczyne delikatnego bruumu w lewym kanale..
Mysle ze bede od czasu do czasu go wlaczac, ale glownie jako wzmacniacz sluchawkowy i cisnac ile wlezie

Tutaj moja zabawa z lampa jak na razie sie konczy..
Cuda czytalem o lampach. Jakie to one cudowne i jak pieknie graja.. Teraz wiem - bzdury.. Wszystko jasne dlaczego tranzystory wygryzly banki, bo sa lepsze pod kazdym wzgledem... Zawsze uwazam, ze najlepiej cos wyprobowac na swojej skorze..
Z niesmakiem przyznaje, ze jestem troszke rozczarowany i zawiedziony..