Witam,
Postanowiłem zbudować mój pierwszy wzmacniacz słuchawkowy OTL. Znalazłem w sieci schemat i zebrałem potrzebne części.
Jak widać mam już prawie kompletna obudowę, brakuje potencjometru i kilku drobiazgów. Chciałbym zacząć montaż elementów wewnątrz obudowy a ponieważ mam małe doświadczenie chciałbym prosić o pomoc, a mianowicie:
1. Czy układ ze schematu ma szansę działać poprawnie (co ewentualnie można zmienić/poprawić) na co zwrócić szczególna uwagę?
2. Jakie słuchawki mogę do niego podłączyć (obecnie mam AKG K99 32ohm, ale zastanawiam się nad kupnem czegoś lepszego np AKG K601 120ohm lub czegoś w podobnej cenie)
OTL CV131 6C19P
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Re: OTL CV131 6C19P
Schemat wziąłeś chyba stąd http://www.platenspeler.com/hifi/headph ... dot_1.html, temat wyczerpująco opisany. A pytanie o to jak to może działać, w momencie jak masz gotową obudowę i prawie komplet elementów......ja jak mam wątpliwości co do układu, to sklejam układ na desce i odpalam po godzinie, mierzę i wiem. Sądzę, że układ, skoro produkowany i sprzedawany (także Allegro), jest schematowo dopracowany, dokończ, odsłuchaj na posiadanych 32ohm słuchawkach, opisz wrażenia, sam jestem ciekaw wyników. A jakie lampki dajesz na wejście (ze zdjęcia nie mogę ,,odczytać'') bo EF92 trudno zdobyć, w artykule z linku są podane alternatywne np. EF95, bezproblemowe do kupienia.