20-21 Sierpien - Zagray! web-TV
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
20-21 Sierpien - Zagray! web-TV
20-21/8 odbedzie sie w Nashville kolejne Nashville AmpExpo. http://nashvilleampexpo.com
Tym razem planuje sprobowac cos nowego: transmisje web-TV na zywo z mojego demo pokoju jak rowniez z wieczornych koncertow (pod warunkiem ze na to drugie dostane pozwolenie)
Przed podroza do Nashville bede w najblizszych dniach sporadycznie testowal system, zawiadomie w tym watku kiedy.
Adres stacji web-TV: http://www.livestream.com/zagray jest to darmowy serwis( beda reklamy, niestety) oraz ograniczony do 50 odbiorcow rownoczesnie.
Mam nadzieje ze w ten sposob zainteresowani koledzy beda mogli chociaz pare wirtualnych chwil spedzic na AmpExpo. Prosze tylko nie zapomniec o 7-godzinnej roznicy czasu (tam jest 7 godzin wczesniej).
Tym razem planuje sprobowac cos nowego: transmisje web-TV na zywo z mojego demo pokoju jak rowniez z wieczornych koncertow (pod warunkiem ze na to drugie dostane pozwolenie)
Przed podroza do Nashville bede w najblizszych dniach sporadycznie testowal system, zawiadomie w tym watku kiedy.
Adres stacji web-TV: http://www.livestream.com/zagray jest to darmowy serwis( beda reklamy, niestety) oraz ograniczony do 50 odbiorcow rownoczesnie.
Mam nadzieje ze w ten sposob zainteresowani koledzy beda mogli chociaz pare wirtualnych chwil spedzic na AmpExpo. Prosze tylko nie zapomniec o 7-godzinnej roznicy czasu (tam jest 7 godzin wczesniej).
Aleksander Niemand
Re: 20-21 Sierpien - Zagray! web-TV
No ja, jak najbardziej oglądam. Ten dość długi montaż komba też
. Już myślałem że nie dacie rady
.

- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Dalismy jednak rade. Wszystko jest zarchiwowane i dostepne do ogladania w dogodnych chwilach.
Pozdrawiam wszystkich triodowiczow w ostatni dzien w Nashville.
Pozdrawiam wszystkich triodowiczow w ostatni dzien w Nashville.
Aleksander Niemand
Ten pedał który podajesz i wyjaśniasz muzykom jego działanie to jakiś booster ? czy może footswitch dołączający stopnie wzmacniacza (eee... ) mimo to zajebi..... i robi dobra robotę . Podoba mi się bardzo brzmienie wzmacniacza a szczególnie kiedy testował ten . ze stratem Ace Pepper,ten pierwszy Jay za dużo kombinował ,za mało grał . Fajnie !!! Na prawdę fajnie to brzmi .
Jakich w końcu głośników użyłeś na tym demo w Zagraj?
Jakich w końcu głośników użyłeś na tym demo w Zagraj?
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Te wszystkie testy to glosnik 12" Jensen Neodynium Tornado.
Tu musze stwierdzic ze o ile pudlo 2x10" Tayden True Britt samo w sobie brzmi bardzo dobrze to postawione obok tego Jensena przegrywa. Jensem jest jasny i przejrzysty, TAyden wyszedl ciemny i z braku lepszego okreslenia - nudny. Inaczej: jezeli grasz podklad muzyczny do umilenia jazdy winda to Tayden jest super. Kazdy milosnik brzmien ala Ford, Carlton bedzie zadowolony. Do grania rocka z pazurami zdecydowanie lepiej pasuje Jensen.
Co do pedalu: zrobilem go dla "draki". Jest to regulator glosnosci w zakresie 30db, pozadane pasmo regulacji mozna ustawic od -30db-0dd do -10db+20db. Booster z regulowaym stopa wspolczynnikiem wzmocnienia.
Pojdzie do produkcji. Roznica w stosunku do n.p. Boss Rocker-Volume: niezaleznie jakie maksymalne wzmocnienie ustawiamy to zakres regulacji pozostaje staly. To zapenia ze "pod stopa" pedal zachowuje sie caly czas tak samo.
Tu musze stwierdzic ze o ile pudlo 2x10" Tayden True Britt samo w sobie brzmi bardzo dobrze to postawione obok tego Jensena przegrywa. Jensem jest jasny i przejrzysty, TAyden wyszedl ciemny i z braku lepszego okreslenia - nudny. Inaczej: jezeli grasz podklad muzyczny do umilenia jazdy winda to Tayden jest super. Kazdy milosnik brzmien ala Ford, Carlton bedzie zadowolony. Do grania rocka z pazurami zdecydowanie lepiej pasuje Jensen.
Co do pedalu: zrobilem go dla "draki". Jest to regulator glosnosci w zakresie 30db, pozadane pasmo regulacji mozna ustawic od -30db-0dd do -10db+20db. Booster z regulowaym stopa wspolczynnikiem wzmocnienia.
Pojdzie do produkcji. Roznica w stosunku do n.p. Boss Rocker-Volume: niezaleznie jakie maksymalne wzmocnienie ustawiamy to zakres regulacji pozostaje staly. To zapenia ze "pod stopa" pedal zachowuje sie caly czas tak samo.
Ostatnio zmieniony czw, 25 sierpnia 2011, 14:51 przez VacuumVoodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Aleksander Niemand
ha he hi ho . Czyli wszystko było z pieca i przez Jensenajak grał As Pieprz .
Zdrowy jest ten piec niesamowicie , bardzo mi się spodobał na tym Jensenie .
Zdrowy jest ten piec niesamowicie , bardzo mi się spodobał na tym Jensenie .
Ostatnio zmieniony czw, 25 sierpnia 2011, 14:55 przez Agata+, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Zgadza sie, jedynie w petli byl Boss Delay. Pieprz nie pieprzyl tylko po prostu gral, pedal dalem mu dopiero w polowie testu. Super gosc z Texasu, troche szajbus ale w przyjemny sposob. Jay Kolanda to jeden z lutnikow Gibson Custom Shop.
Przepraszam z ewentualne literowki - wrocilem mocna przeziebiony i okulary do czytania/pisania zgubilem gdzies na lotnisku w Memphis..
Przepraszam z ewentualne literowki - wrocilem mocna przeziebiony i okulary do czytania/pisania zgubilem gdzies na lotnisku w Memphis..
Aleksander Niemand
A ten duży head to Tubewonder? Napisz coś o nim. A tak w ogóle to Twój sprzęt się podobał? Opłacił się wyjazd do Nashville ?
A' propos głośników, akurat dzisiaj rozmawiałem z pasjonatem który jeszcze do niedawna produkował w kraju głośniki w odlewanych koszach. Gitarowe też. Podobno biją każde, no może z wyjątkiem starych Goodmansów. W każdym razie na temat głośników wie chyba wszystko. Zamierzam wyciągnąć dwie 12-stki, i wstawić zamiast Vintage. Jak by co, zapewne może podjąć produkcję na zamówienie.
Czyżby chodziło ci o PMP? 

Wow, można gdzieś obejżeć teraz ten materiał?
Hm, PMP, a jakże. A coś nie tak? Czyżbym chciał wejść w ,,maliny''
?

- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Nie rozumiem pytania....julekk pisze:Wow, można gdzieś obejżeć teraz ten materiał?
Aleksander Niemand
ależ nie. Głośniki i wzmacniacze tej firmy to profeska. Mój kumpel ma robione przez nich (właściwie to niego bo firma jest jednoosobowa) głośniki do basu oraz końcówkę mocy stereo.michel51 pisze:Hm, PMP, a jakże. A coś nie tak? Czyżbym chciał wejść w ,,maliny''?