To oczywiście Lukather Dźwięk o który mi chodzi pojawia się najwyraźniej już na samym początku - jego gitara brzmi tak, jakby grały dwie, z tym, że jedna cholernie górą siała a druga głębokim dołem i obie się nakładały prawie idealnie. To jakaś kostka, booster basowy? Bardzo mi się podoba osiągnięty efekt
To oczywiście Lukather Dźwięk o który mi chodzi pojawia się najwyraźniej już na samym początku - jego gitara brzmi tak, jakby grały dwie, z tym, że jedna cholernie górą siała a druga głębokim dołem i obie się nakładały prawie idealnie. To jakaś kostka, booster basowy? Bardzo mi się podoba osiągnięty efekt
Wepnij octaver w równoległą pętle efektów. Na bank uzyskasz taki efekt.
Podpiąłem mojego gt-8 bossa, w pętle, pogorszyła się jakość dźwięku niestety(chyba muszę zastosować metodę 4 kabli), no ale pomijając to octaver faktycznie sprawił, że miałem identyczny dźwięk fajna sprawa, ma ktoś schemacik takiego ustrojstwa? Chętnie bym sobie zrobił analoga
Recon pisze:Podpiąłem mojego gt-8 bossa, w pętle, pogorszyła się jakość dźwięku niestety(chyba muszę zastosować metodę 4 kabli), no ale pomijając to octaver faktycznie sprawił, że miałem identyczny dźwięk fajna sprawa, ma ktoś schemacik takiego ustrojstwa? Chętnie bym sobie zrobił analoga
Aha no i dzięki za pomoc
Jaka to metoda 4 kabli ?
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!! Kontakt GG: 1046344
Znalazłem w swoich zasobach na dysku kilka schematów (nie testowałem)
Mam gdzieś jeszcze schemat EBS Octabass, ale nie wrzucam, bo posiadam oryginalna kostkę i do gitary się niezbyt nadaje.
kciuq Metoda 4 kabli polega na tym, że multiefekt ma dodatkowe specjalne wejście i wyjście co pozwala podłączyć go jednocześnie między gitarę a wzmacniacz i w pętlę efektów.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Wow, dzięki za tak bogate materiały, jak coś przetestuje to dam znać
Co do samego bossa jeszcze, to np octaver ładnie idzie, ale już delay i reverb strasznie piaszczą i są zniekształcone, i coś mi się wątpi, że da rade to naprawić