Płytka (TURRET BOARD) do JTM45.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 100...124 posty
Płytka (TURRET BOARD) do JTM45.
Witam.
Czy mógłby ktoś podać jakie są wymiary płytki do JTM45 oraz minimalny rozstaw kołków (punktów lutowniczych)?
Z analizy różnych zdjęć to wychodzi mi coś między 220x70 do 230x80 z rozstawem kołków ok. 8. Ale chciałbym się upewnić.
Czy mógłby ktoś podać jakie są wymiary płytki do JTM45 oraz minimalny rozstaw kołków (punktów lutowniczych)?
Z analizy różnych zdjęć to wychodzi mi coś między 220x70 do 230x80 z rozstawem kołków ok. 8. Ale chciałbym się upewnić.
Re: Płytka (TURRET BOARD) do JTM45.
To nie apteka kolego. Wierną replikę robisz?
-
- 100...124 posty
Tam, gdzie się da zrobić tak samo to czemu nie. Traf na pewno nie będę miał oryginalnych. 

To co ci przeszkadza centymetr w tą czy w tą? Ty myslisz, ze do zaprojektowania tego Marshalla zostały uzyte tajemnicze obliczenia wynikiem których wymiary płytki zrobionej co do milimetra wpływają na niepowtarzalne brzmienie tego wzmacniacza?
-
- 100...124 posty
Widzę painlust że chyba masz kolejny zły dzień.
No cóż, taka pogoda.
Zakładam, że centymetr w jedną czy w drugą stronę nie ma znaczenia dla brzmienia. Nie mniej jednak, chciałbym znać odpowiedź na postawione wcześniej pytanie odnośnie wymiarów. Znasz je? To proszę podaj.

Zakładam, że centymetr w jedną czy w drugą stronę nie ma znaczenia dla brzmienia. Nie mniej jednak, chciałbym znać odpowiedź na postawione wcześniej pytanie odnośnie wymiarów. Znasz je? To proszę podaj.
Jeśli ma Ci to pomóc to ja daje po 1 cm odstepu na długość i po 5 cm na wysokość. Płytka w takim układzie wychodzi coś koło 7 cm na wysokość i 30 na długość. Ale tak jak poprzednicy mówią to nie apteka i centymetr w te czy we wte nie robi różnicy, jednak wydaje mi się że mniejsze odległości utrudniają trochę montaż. Przy tych co ja podałem to elementy wchodzą na styk z małym zapasem.
-
- 100...124 posty
Dziękuję Ghost. Wykonałem sobie dwa przykładowe wzory z odstępem pomiędzy pinami ok. 7,6 i 10,2. Przy tych założeniach płytki wychodzą odpowiednio 225 i 285. Tu już jest 6 cm różnicy stąd zaciekawiło mnie, czy są gdzieś dane odnośnie oryginału.
Pewnie dopasuje rozstaw pod posiadane elementy, choć warto by znać wzorzec.
Pewnie dopasuje rozstaw pod posiadane elementy, choć warto by znać wzorzec.
Jestem w robocie to mam i zły dzieńmariuszss pisze:Widzę painlust że chyba masz kolejny zły dzień.No cóż, taka pogoda.

-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Z tym, że najczęściej nie chodzi o dokładne kopiowanie czegokolwiek wraz z rozkładem elementów tylko o względy praktyczne. Czasami człowiek nawet sobie wszystko porozkłada i na oko się mieści, a podczas składania wychodzi, że jest za ciasno i ciężko coś upchnąć. W takim przypadku dobra rada kogoś, kto ma więcej doświadczenia może być bardzo pomocna.