Na czym to mogło być nagrane?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Na czym to mogło być nagrane?
http://www.youtube.com/watch?v=nhBorPm6JjQ
Nigdy nie słucham Rhianny (aczkolwiek doceniam), ale ostatno w radiu usłyszałem jej nowy(chyba nowy) kawałek o tytule Kalifornia King Bed, pomijając kapitalny drive na podkładzie, to solówka od 3:50 mnie kompletnie brzmieniowo rozsadziła... Szczególnie przy podciąganiu... Jak myślicie, jaki set zapewnia takie kozackie brzmienie? Jestem prawie pewien, że to Les Paul, ale co to za wzmacniacz?
Nigdy nie słucham Rhianny (aczkolwiek doceniam), ale ostatno w radiu usłyszałem jej nowy(chyba nowy) kawałek o tytule Kalifornia King Bed, pomijając kapitalny drive na podkładzie, to solówka od 3:50 mnie kompletnie brzmieniowo rozsadziła... Szczególnie przy podciąganiu... Jak myślicie, jaki set zapewnia takie kozackie brzmienie? Jestem prawie pewien, że to Les Paul, ale co to za wzmacniacz?
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Re: Na czym to mogło być nagrane?
Moim zdaniem, palce, lekko przesterowany czysty, przystawka przy mostku i trochę reverbu.
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Ja myślę, że jednak nie dużo, ale trochę więcej drive'u musiało być 

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Gainu to tu mało nie jest.
Według mnie to Marshall z dopałką jakąś.
Według mnie to Marshall z dopałką jakąś.
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Fuuu
nie lubie takich coverów, polegają na zagraniu linii melodycznej na gęstym przesterze z dodaniem gdzieniegdzie flażoletów i sporej ilości tłumienia
no ale to tylko moje zdanie
To przez mojego nauczyciela nauczyłem się nienawidzić tego typu 'rycerstwa' 

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Strat, HB przy mostku, barwa w gitarze na 2-3 - bym sie nie zdziwil ale glowy nie dam sobie sciacRecon pisze:http://www.youtube.com/watch?v=nhBorPm6JjQ

Aleksander Niemand
Też sądzę że strat (mostek+środek - ale imho single) + marshall (chociaż tele też może być), sam zwróciłem uwagę na to solo jadąc ostatnio autem.
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Nie da rady zagrać dwa razy tego samego ale na dwie linie opóźniające ustawione na inny czas plus reverb plus do tego over drive morze być też ciekawie plus coś tam nigdy za mało zabawek w tym przypadku.
Brzmienie w uzyskanym efekcie końcowym jest po obrubce w studiu,ale dla pocieszenia dodam że jest to dziecinnie prosta zagrywka jednak bardziej wziął mnie podkład grany na akordach niż to na końcu,co do gitary to niewidziałem firmy bo słońce mnie oślepiło

Brzmienie w uzyskanym efekcie końcowym jest po obrubce w studiu,ale dla pocieszenia dodam że jest to dziecinnie prosta zagrywka jednak bardziej wziął mnie podkład grany na akordach niż to na końcu,co do gitary to niewidziałem firmy bo słońce mnie oślepiło

- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Całe solo ciężkie nie jest, tylko bardzo czysto zagrane, jedynie pozostawiony 'brud' w podciągnięciach, co na prawdę daje kapitalny efekt. Ja jednak po tych właśnie podciągnięciach sugeruje, że to Gibol, no ale Strat to w sumie typowo w 90% studyjna gitara, więc jest najbardziej opcjonalny 

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Trzeba się zapytać koleżanki jakie lubi kształty bo frankenstein............
Poszukaj na video live występów koleżanki tam powinien być nasz kolega.
Poszukaj na video live występów koleżanki tam powinien być nasz kolega.
- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Jesteś najlepszy,bo na polskiej telewizji jest reklamówka z tym utworem,czy to ty dałeś to na wizje?
Nie no pytam serio.

Nie no pytam serio.

Jak tak słucham, to nie wiem czemu. ale do łba przychodzi mi ibanez, nie wiem czemu, i jednak raczej humbucker a nie single.
pozdrawiam,
Paweł
Paweł