Jestem nowym użytkownikiem, dlatego pragnę przedstawić się Wam.

Mam na imię Asia, pochodzę z Gdyni.
Jestem studentką I roku mechatroniki na Akademi Marynarki Wojennej.
Od jakiegoś czasu byłam zafascynowana lampkami oraz techniką lampową. Lecz nie czyniłam kroków, aby poglębić swą wiedzę. Mimo tego aktualnie biorę się w garść, ponieważ ostatnio dostalam motywację do pracy. Uczelnia opróżniała część sal z starych sprzętów. Udało mi się zdobyć kilka lamp, m.in. 2 GU-81M, 6 lampek nixie oraz sporo innych lampek radzieckich. Część z nich już oznaczyłam. W swych zasobach posiadam: 6P1P, 6Ż2P-EB i wiele innych. Byłam bardzo rada, iż mogłam uratować je przed niechybną śmiercią na wyspisku.
Na uczelni mam także przedmiot elektronika. Prawdę mówiąc ogromnie cieszyłam się na niego. Lecz niestety nie potrafię wbić się w rytm wykładowcy. Co prawda zaliczam laboratoria, ale nie satysfakcjonuje mnie to. Nie chcę odchaczyć kolejnego przedmiotu w indeksie. Przede wszystkim zależy mi na zrozumieniu oraz wyniesieniu wiedzy i doświadczenia. Czy może ktoś z Was móglby mi polecić jakieś dobre publikacje na temat wzmacniaczy, generatorów? Byłabym bardzo wdzięczna.
Pragnę nadmienić, iż bardzo podoba mi się trioda. Cieszy mnie wysoki poziom kultruy Forumowiczów oraz merytoryczne rozmowy.
Mam nadzieję, iż dodaniem tego postu nie narobiłam balaganu. Jeśli tak to bardzo przepraszam. Nie miałam tego na celu. Po prostu jeszcze nie obeznałam się do końca z triodą, ale na pewno nadrobię swe zaległości. A czy na razie mogłabym Was prosić o wyrozumiałość? Byłabym bardzo wdzieczna.
Dziękuję Wam za uwagę i poświęcony czas.

MaMut- Asia