Mod
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Mod
Zbieraniu wszystkiego możliwego syfu z powietrza .
U mnie nawet bez tego słysze rozruch silnika tramwaju który przejeźdźa obok nie mówiąc już o wieży nadawczej która przy max mocy wzmacniacza potrafi nadać wszystkie kanały radiowe i digitalne syfy , to co by było gdybym jeszcze w tor sygnałowy wpiął jakąś cewkę pewnie bym zaczął robić odbiorniki radiowe itp. a nie wzmacniacz .
Czasami szlag może jasny trafić z tym buczeniem i nanoszeniem się tych syfów.
U mnie nawet bez tego słysze rozruch silnika tramwaju który przejeźdźa obok nie mówiąc już o wieży nadawczej która przy max mocy wzmacniacza potrafi nadać wszystkie kanały radiowe i digitalne syfy , to co by było gdybym jeszcze w tor sygnałowy wpiął jakąś cewkę pewnie bym zaczął robić odbiorniki radiowe itp. a nie wzmacniacz .
Czasami szlag może jasny trafić z tym buczeniem i nanoszeniem się tych syfów.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Pytanie tylko, czy to cewka? Mi to wygląda na jakąś dodatkową pojemność w układzie. Znamienne wydaje mi się to, że fizycznie znajduje się pomiędzy obwodem siatki i anody.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
O ile db mod redukuje poziom brumu?Canio pisze:Nie pamiętam, czy było zapodane. Tak na wszelki wypadek. Co ciekawe, w pewnych egzemplarzach np. 3 kanałowej wersji mod jest, a w innych nie ma. Dwie kolejne fotki wkrótce.
Aleksander Niemand
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Często robię sobie takie końcówki dla łatwiejszego podpinania sond do masy i ważniejszych punktów w naprawianym lub testowanym układzie... Od dzisiaj będę to nazywał "modowaniem". 
Muszę zapytać czy to poprawia np. pracę spawarki.

Tomek
Jeżeli wepniesz go w odpowiednim miejscu to na pewno pomoże , autosugestia potrafi wszystko .(we wzmacniaczach gitarowych typu High gain nawet minimalna poprawa właściwości ,niesugestywna przynosi radość użytkownika )Tomasz Gumny pisze:Często robię sobie takie końcówki dla łatwiejszego podpinania sond do masy i ważniejszych punktów w naprawianym lub testowanym układzie... Od dzisiaj będę to nazywał "modowaniem".
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
...to i PROSTE pytanie: JAK TO DZIAŁA???Canio pisze:Kolejny, prosty mod, zwiększający moc P-P, AB1, autobias.
I łopatologicznie, proszę...

Dla mnie, kosher-lampiarza, z czterdziestoparoletnim stażem w tej "sztuce", raczej niejasne...
Pzdr. Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/