A dlaczego ma być nie dobry? Uważasz, że nie zagra? Ja uważam, że będzie chodzić bez problemu.Marvel pisze:Inwerter z Atoma nie będzie dobry, bo jest wzięty z Marshalla 18W. Inwerter najlepszy będzie z JCM800..
Wzmacniacz gitarowy 50W z Elektroniki Praktycznej '96
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Wzmacniacz gitarowy 50W z Elektroniki Praktycznej '96
-
- 125...249 postów
Przeglądając różne wzmacniacze trafiłem jeszcze na to http://www.ax84.com/static/lead2/AX84_L ... ematic.pdf Jak się Wam wydaje, jak to może grać? Oczywiście dodać do tego inwenter i końcówkę PP na EL34.
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
Aż takiej wyobraźni nie mam...
-
- 125...249 postów
No jakże mi szkoda... Poeksperymentuję z tym, po ostatnim stopniu dodam wtórnik, marshallowską regulację barwy tonu i podepnę pod istniejące PP na EL84.
Ja osobiście nie wypatrzyłem na schemacie błędów, ale co to ja jestem... Niech może jacyś obeznani to sprawdzą.
Ja osobiście nie wypatrzyłem na schemacie błędów, ale co to ja jestem... Niech może jacyś obeznani to sprawdzą.
"Gdyby Edison ufał autorytetom do tej pory siedzielibyśmy przy lampie naftowej."
A propo tego gównianego projektu trafa wyjściowego. jeśli zapewnić mu odbowiednie obciążenie otrzymując Raa=6k to wzmacniacz chodzi spoko. Mam w swoim Boomerangu trafo nawinięte z błędem czyli Raa=3k dla 8Om. Podłączyłem pakę 2x12" 16Om zapewniając Raa=6k i chodzi dużo lepiej niż z 4x12 8Om.