Problemy z gitarowcem
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Problemy z gitarowcem
karty katalogowe wszystkie napięcia podają wzgledem katody.
-
- 50...74 posty
Kondensator wymieniony, nic nie pomogło.
Zaczynałbyś od Mesy DR to byś nie miał kłopotu 

-
- 50...74 posty
Masz rację, P1 i Plexi działały 

- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Hmmm... Moze zacznij od tego (chyba, ze juz podawalwes...):
1/ napiecie na katodzie (to 'tworzy' twoje przedpiecie na siatce, bo katoda jest bardziej dodatnia niz siatka z ustalonym potencjalem dzieki Rg)
E/ napiecie na anodzie.
Nie powinienes nigdy mierzyc napiecia na siatce -- gdzies juz Traxcman o tym pisal, jak znajde to wrzuce.
Musisz jeszcze znac Ra (chyba, ze masz typowe do tej aplikacji, o czym painlust wspominal) zeby moc sprawdzic w karcie katalogowej, czy wszystko sie zgadza. Napiecie na anodzie w karcie katalogowej podawane jest wzgledem katody. Jesli masz nietypowe Ra to musisz sobie wrysowac krzywa tegoz obciazenia w charakterystyki I wtedy sprawdzic, czy nie przekraczasz max mocy admisyjnej. Gdzies juz bylo tez na forum o tym, jak to zrobic -- jak znajde, to wrzuce -- chwilowo jestem w drodze.
PS. Z gory przepraszam za literowki -- pisze z telefonu. Wyedytuje pozniej, jak cos jest...
1/ napiecie na katodzie (to 'tworzy' twoje przedpiecie na siatce, bo katoda jest bardziej dodatnia niz siatka z ustalonym potencjalem dzieki Rg)
E/ napiecie na anodzie.
Nie powinienes nigdy mierzyc napiecia na siatce -- gdzies juz Traxcman o tym pisal, jak znajde to wrzuce.
Musisz jeszcze znac Ra (chyba, ze masz typowe do tej aplikacji, o czym painlust wspominal) zeby moc sprawdzic w karcie katalogowej, czy wszystko sie zgadza. Napiecie na anodzie w karcie katalogowej podawane jest wzgledem katody. Jesli masz nietypowe Ra to musisz sobie wrysowac krzywa tegoz obciazenia w charakterystyki I wtedy sprawdzic, czy nie przekraczasz max mocy admisyjnej. Gdzies juz bylo tez na forum o tym, jak to zrobic -- jak znajde, to wrzuce -- chwilowo jestem w drodze.
PS. Z gory przepraszam za literowki -- pisze z telefonu. Wyedytuje pozniej, jak cos jest...
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 50...74 posty
Tak jak pisałem 259V i -17V tym razem zmierzone poprawnie. Jeśli nie ma więcej pomysłów to chyba muszę to składać od nowa. Może tym razem zrobię szynę. Gdzie podłączyć szynę w przypadku gdy jest filtr wstępny? Można zrobić szynę dla samego preampu?
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Po mojemu to się wzbudza - miałem kiedyś podobną sytuację z EBL21.
-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
-Igen, ötlámpás, négysávos.