Atomic 16 i reverb
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Atomic 16 i reverb
Witam chciałbym jakoś zaadaptować reverb do atoma 16 z projektu Marvela. Najlepiej jeszcze gdyby to był reverb z dostępnych w amptone.
Ma ktoś może jakiś pomysł nie koniecznie sterowany lampą chociaż by było najfajniej gdyby to była lampa.
No i dobrze gdyby nie była to zbyt skomplikowana aplikacja tego reverbu.
Ma ktoś może jakiś pomysł nie koniecznie sterowany lampą chociaż by było najfajniej gdyby to była lampa.
No i dobrze gdyby nie była to zbyt skomplikowana aplikacja tego reverbu.
Ostatnio zmieniony czw, 17 lutego 2011, 17:59 przez wojowojo1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 125...249 postów
Re: Atomic 16 i reverb
Nie obrażaj się , że nie ma odzewu na Twoje pytanie. Po prostu jest na tym forum kilka wątków na temat reverbu i wydaje mi się , że koledzy z forum nic nie piszą , bo te informacje gdzieś tu są. A że wzmacniacz to Atomic , to nie ma większego znaczenia. Wpisz w wyszukiwarkę forumową "reverb" i poczytaj...
A zdjęcia daj , a jakże
A zdjęcia daj , a jakże

U Marvela są aktualnie moje reverbtanki i mam nadzieję, że Marvel opracuje lampowe reverby beztransformatorowe współpracujace z tankami wysokoimpedancyjnymi. Posłalem mu tez lampy 6F1P i 6F12P, aby sprawdził czy te smieciówki nadaja sie do napedzania tych tanków.
A jakby z AD 30 orange zastosować? Tam jest też jakieś trafko do reverbu no sprężynki chyba dostępne.
Ale chodzi o to zeby nie było tego trafaka...
Ale czy ja napisałem że nie chcę "trafaka"??????????????????????????????????painlust pisze:Ale chodzi o to zeby nie było tego trafaka...
Prosiłem o pomoc w dołożeniu reverbu do atomica 16w z dostępnych na rynku podzespołów.
Bo chcę mieć reverb.
No i oczywiście otrzymałem odpowiedź - "siedź cicho bo się nie znasz".
Myślałem że forum jest po to aby rozwiązywać problemy nawet najdziwniejsze służące nie tylko do poważnych zastosowań ale uczenia się na wzajem i dobrej zabawie.
Czy tu już nie liczy się rękodzieło?
Tylko pięknie wykonane wzmaki za grubą kasę w większości w zakładach specjalizujących się w danej dziedzinie.
No i niezły marketing i reklama dla nie których?
To zamówione tu to tam ten grawerkę strzelił ten obudowę itd?????????????????????????????????????
I całe forum wzdycha z zachwytu.
Czy nie chodzi czasem o to żeby wskoczyć do piewni czy garażu i zrobić coś co działa na pewno nie gorzej od tych za parę tysi praktycznie za parę zł kilka piwek i kilka flaszek?????????????????????????????? Po co zdzierać paluchy od pilnika, krzywo czasem coś przewiercić, zakląć, łyknąć coś na wyprostowanie?????????????????? Rano będzie lepiej .......... albo nie:)
Szkoda że ludzie tak się zmieniają.
Wielu to nie pasuje i wielu się nie odezwie w obawie o krytykę.
a co ty się tak spinasz? Pisałeś, że chcesz reverb najlepiej napędzany lampą to ci napisałem, że Marvel próbuje zaprojektować beztransformatorowe. Tych z transformatorem to przecież schematów w sieci od pytonga. Czego oczekujesz, ze ktoś ci palcem pokaże schemat i krzyknie; TEN I ŻADZEN INNY!!!!???
Kliknij sobie na Astroverb:
http://www.schematics.ca/modules/PDdown ... php?cid=79
i masz gotowe na tacy, łącznie z symbolem sprężyny. A potem podziel się koniecznie doświadczeniami na Forum.
http://www.schematics.ca/modules/PDdown ... php?cid=79
i masz gotowe na tacy, łącznie z symbolem sprężyny. A potem podziel się koniecznie doświadczeniami na Forum.

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
A tak przy okazji... Jak postępy nad tymi reverbami beztransformatorowymi?
Myślałem że już ktoś próbował podłączyć jakąś sprężynkę do tak popularnego atoma.
Jednak widzę że nie więc spróbuję to zrobić i oczywiście się podzielę tym co wykonam bez względu na wynik.
Właśnie oglądałem schemat astroverba i orange ad30 i mam problem ze znalezieniem parametrów transformatora do reverbu.
Jednak widzę że nie więc spróbuję to zrobić i oczywiście się podzielę tym co wykonam bez względu na wynik.
Właśnie oglądałem schemat astroverba i orange ad30 i mam problem ze znalezieniem parametrów transformatora do reverbu.
Transformator to akurat najmniejszy problem:
http://amptone.pl/product/Transformator ... r,0400-520
http://amptone.pl/product/Transformator ... r,0400-520
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
Właśnie tutaj znalazłem ten transformator i sprężyny tylko chciałbym znać jego parametry i czy nie da się jego zastąpić jakimś głośnikowym z ogólnie dostępnych.
Ten z amptone kosztuje tyle co 3 trafka głośnikowe o podobnej mocy.
Co rozumiesz przez "parametry"? Nie wystarczą dane z linka, który podałem?wojowojo1 pisze:Właśnie tutaj znalazłem ten transformator i sprężyny tylko chciałbym znać jego parametry
Impedancja wejściowa: 25000R
Impedancja wyjściowa: 8R
Moc (RMS): 3,5W
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- Thereminator
- 6250...9374 posty
A jaki w tym problem? Przecież są podane w ofercie.wojowojo1 pisze: Właśnie tutaj znalazłem ten transformator i sprężyny tylko chciałbym znać jego parametry
Nie da się.wojowojo1 pisze:i czy nie da się jego zastąpić jakimś głośnikowym z ogólnie dostępnych.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.