zobaczyłem na allegro ogłoszenie sprzedaży
http://allegro.pl/lampowe-dzielo-sztuki ... 15123.html
wydało mi się na tyle niezwykłe ze postanowiłem tu je wkleić
ciekawe czy ktoś z forumowiczów miał z czymć takim do czynienia
Radar lotniczy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Radar lotniczy
To jest część rakiety. Będąc kiedyś w okolicach Bornego-Sulinowa prawie kupiłem coś podobnego od sprzedawcy grzybów i jagód. 

Wojtek SQ2KRZ
- taipan3
- 1250...1874 posty
whwp
mam wątpliwości że to czesci rakiety,rakiety balistyczne na polskim poligonie na pewno nie były testowane a na rakietę przeciwlotniczą to urządzenie wydaje się za duże i zbyt ciężkie . Chociaż mogę się mylić służba wojskowa jakoś tak mnie omineła.
mam wątpliwości że to czesci rakiety,rakiety balistyczne na polskim poligonie na pewno nie były testowane a na rakietę przeciwlotniczą to urządzenie wydaje się za duże i zbyt ciężkie . Chociaż mogę się mylić służba wojskowa jakoś tak mnie omineła.
- gachu13
- 1250...1874 posty
Na radar też trochę mi to nie wygląda, te lampy nie wydają się być przystosowane do takich "radarowych" (>>400MHz) częstotliwości.
SQ9KQZ
- Waldemar D.
- 625...1249 postów
W opisie aukcji jest przecież zaznaczone, że to od Miga21, co wydaje się najbardziej prawdopodobne...
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Ależ może być od radaru, ale nie sam generator mocy mikrofalowej, ale modulator, czyli coś co je zasila krótkimi, ale mocnymi impulsami.gachu13 pisze:Na radar też trochę mi to nie wygląda, te lampy nie wydają się być przystosowane do takich "radarowych" (>>400MHz) częstotliwości.