JCM 800
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: JCM 800
Panowie ja mam pytanie trochę z innej beczki. Gdzie zaopatrujecie się w materiał z przodu głośnika (oczywiście bez strony podanej przez ciepiela)? W AmpTonie - brak. Za wszelkie namiary wielkie dzięki.
ps. ciepiel fajnie wygląda twój grill
ps. ciepiel fajnie wygląda twój grill
Fachowa robota. Pewno brzmi równie dobrze jak wygląda. Z tego co widze to płytka wzorowana jest na JMP 50 z 1987 a nie na JCM 800 ale mimo wszystko ładna robota.
Witam!
Fragmencik nagrany taką samą metodą jak TMB. Gitara LP przetwornik Merlin Hellfire bridge, vol w gitarze skręcone na 60%, wejście HI, pre-amp 10, mv 1
Posty scalono.
Fragmencik nagrany taką samą metodą jak TMB. Gitara LP przetwornik Merlin Hellfire bridge, vol w gitarze skręcone na 60%, wejście HI, pre-amp 10, mv 1
Posty scalono.
- Załączniki
-
- jcm.rar
- (841.73 KiB) Pobrany 158 razy
znów zabijają w nas wolność, znów zabierają nam wolność!!
Witam!
Oto nasze sposoby rozwiązania problemu "bezdomności" - fotoreportaż
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Świetne wykończenie.Gdzie kupiłeś głośniki Red Coat i jak się one mają do Celestion - ów ?
Kupiłem je przy okazji innych zakupów w TubeTown, a potrzebowałem 16 omowe na co polscy sprzedający kręcą nosem (i mają drożej niż w TT). W tej samej cenie są w thomannie. Zdecydowałem się na nie, bo chciałem trochę poeksperymentować i posłuchać jak brzmi konkurent V30 ( no i jest też tańszy). Jak już dokończę paczkę, to dam jakieś próbki.
-
- 125...249 postów
Jak na to patrzę , to się robię czerwony ze wstydu i swoje wzmacniacze chowam pod kocem albo gazetą. Piękne i choć uwielbiam czarny tolex , to nadal powtarzam: piękne... 

Z tego co się orientuję to Celestiony V30 bywają na allegro w wersji zarówno 8 jak i 16 omowej.
Chciałem w moim poprzednim poście w wątku wskazać, że chodzi o Governory 16 om. V30 mam i wiem jak grają, a teraz wiem też trochę jak grają "czerwone diabły". Piszę że "trochę", bo nawet nie zdązyłem nagrać przyzwoitych próbek, które obiecałem. Niestety nie mam już tego zestawu, który widać na fotkach w wątku o "mulącej" paczce 2x12. Mam tylko parę fragmentów nagranych telefonem przy uruchomieniu. Trochę gadania, zagrane jak zagrane, ale brzmienie wg mnie super. Nie śmiejcie się 
Próbuję wysłać pliki, ale kombinuję z formatem i rozmiarem
Cierpliwości 

Próbuję wysłać pliki, ale kombinuję z formatem i rozmiarem

- Załączniki
-
[Rozszerzenie mp3 zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
-
-
Nareszcie dokończony head trafił na swoje miejsceciepiel pisze:Witam!