Schemat do oceny
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Schemat do oceny
Witam Kolegów.
Jako że syn przejął mój wzmacniacz jestem zmuszony coś sobie stworzyć. Mam W 100 i chcę go przebudować. Zmieniłem schemat i stąd proźba do Kolegów czy nie ma błędów.W załączniku oryginał i mój po przeróbce.
Jako że syn przejął mój wzmacniacz jestem zmuszony coś sobie stworzyć. Mam W 100 i chcę go przebudować. Zmieniłem schemat i stąd proźba do Kolegów czy nie ma błędów.W załączniku oryginał i mój po przeróbce.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Re: Schemat do oceny
Napisz na forum miłośników zwierząt "mam psa i chcę go przerobić na dywan". Reakcja powinna być podobnaprzem65 pisze:Mam W 100 i chcę go przebudować.

Ale to twoje to nie jest wzmacniacz tylko poweramp czyli zwykła końcówka. Ja nie miałbym skrupułów tego przerabiać, więc mnie to nie mierzi. Do czego to miałoby służyć? Dlaczego katody EL34 nie mają połączenia z masą?
-
- 625...1249 postów
Jak to "nie mają połączenia z masą?"painlust pisze: Dlaczego katody EL34 nie mają połączenia z masą?

pozdrawiam
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Maja. Przyjrzyj sie dokladniej.
Aleksander Niemand
Witam. Chodzi mi o ocenę poprawności . Ma to być końcówka mocy do basu , preamp sobie jakiś wyczaruję - myślę że coś koło ampega. A Piotr Moderator to ma dowcipas że hhhej.Dziękuję za wszelkie sugestie, przyjmę każdą krytykę byle konstruktywną.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Przykro mi, ale nie stać mnie na bardziej konstruktywną krytykę wandalizmu, którego masz zamiar się dopuścić.przem65 pisze:A Piotr Moderator to ma dowcipas że hhhej.Dziękuję za wszelkie sugestie, przyjmę każdą krytykę byle konstruktywną.
W takich sytuacjach naprawdę ostatkiem sił powstrzymuję się przed wyrażeniem swojej opinii wprost o osobach, w których głowach powstają takie pomysły

A ów wandalizm to co przepraszam - przebudowa?
Mnie wandalizm kojarzy się z zupełnie innymi działaniami.
Mnie wandalizm kojarzy się z zupełnie innymi działaniami.
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Chodzi o to, że W100 ma pewną wartość zabytkową (choć nie wiem jak wielką). Nie "przerobiłbyś", powiedzmy, poznańskiej katedry na centrum handlowe, bo to byłby wandalizm.
Z bardziej konstruktywnej krytyki: czy W100 naprawdę wymaga przeróbki żeby pracować jako wzmacniacz do basu?
Z bardziej konstruktywnej krytyki: czy W100 naprawdę wymaga przeróbki żeby pracować jako wzmacniacz do basu?
Chyba lepiej zrobić coś od podstaw, o ile finanse nie stanowią problemu: http://amptone.pl/